Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Arūno Navako ir Gintaro Samsono „Styga – miuziklas apie mūsų gyvenimą“
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2015-01-16

Arūno Navako ir Gintaro Samsono „Styga – miuziklas apie mūsų gyvenimą“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


2015 m. sausio 17 d. 18 val. Šokio teatre (T. Kosciuškos g. 11, Vilnius) įvyks naujo lietuviško miuziklo premjera. „Styga – miuziklas apie mūsų gyvenimą“ – tai modernus muzikinis sceninis kūrinys jaunimui, kurio pastatyme ir įgyvendinime dalyvavo 72 dalyviai iš aštuonių pasaulio šalių.

 

Miuziklo dėmesio centre – jaunos, kūrybingos paauglės Sigitos, pravarde „Styga“, išgyvenimai, jos pastangos atrasti savo tapatybę sudėtingoje ir prieštaringoje socialinėje tikrovėje. Mergaitė išgyvena tipiškus paauglystės psichologinius iššūkius: ji maksimalistė, nesitaikstanti su tėvų ir mokyklos brukama vertybių sistema. Sigita nori tapti dainininke, menininke. Mergaitė ieško savitos kūrybinės raiškos, nori būti išskirtine asmenybe, todėl neišvengiamai konfliktuoja su jai nepriimtina realybe.

 

Kompozitoriai Arūnas Navakas ir Gintaras Samsonas pateikia muzikinę koliziją tarp ties kičo riba balansuojančios nusaldintos „estrados“ ir futuristinio avangardo, kurį reprezentuoja iš Kazio Binkio „nesušukuotos“ poezijos Liudo Jakimavičiaus parašytas sąmojingas libretas. Į dramaturginį miuziklo audinį įsipina tėvų ir vaikų konflikto tema, mokykla su savo konservatyvia vertybių sistema. Užsimezganti meilės linija suteikia viltį suderinti sudėtingą instrumentą, kurio viena styga atrodo nesuderinama.

Pasak miuziklo kūrėjų, jiems svarbi edukacinė misija. Patrauklia forma jaunimas supažindinamas su Kazio Binkio kūryba, kuri savo tematika, maištinga dvasia išlieka aktuali ir šiandien. Kūrinio atlikėjai - veikėjų bendraamžiai, kuriems miuziklo siužetas, jame gvildenamos problemos yra savos ir gerai pažįstamos.

„Styga – miuziklas apie mūsų gyvenimą“

Arūno Navako ir Gintaro Samsono muzika
Liudviko Jakimavičiaus libretas
Režisierė Agnė Sunklodaitė
Choreografės Ieva Ginkevičiūtė ir Indrė Ginkevičiūtė
Scenografė Milda Samsonaitė
Dainavimo pedagogė Dalia Dubietytė
Choro vadovai Virginija Katinienė ir Raimundas Katinas
Garso režisierius Julius Aglinskas

Kūrinyje panaudotos Kazio Binkio, Liudviko Jakimavičiaus ir Vytauto Mačernio eilės

Atlikėjai:

 

Styga – Elzė Borsteikaitė, Kotryna Juodzevičiūtė
Sidas – Kristijonas Ribaitis
Makaulė – Markas Liberman
Tadas – Martynas Jokšas, Lukas Vaičiūnas
Plevėsa – Agnė Pakšytė
MC Medonas – Donatas Medzevičius
Sargas – Vytautas Rašimas
Direktorė – Raimonda Tallat-Kelpšaitė
Motina – Vilhelma Mončytė
Tėvas – Regimantas Mažulis
Auklėtoja – Rasa Rapalytė

 

„Griaučiai“: Elzė Borsteikaitė, Kotryna Juodzevičiūte, Augustė Šimulynaitė , Augustė Urbakonytė, Inga Gušauskaitė, Martynas Jokšas, Lukas Vaičiūnas

 

Šokėjai: Karolina Poškauskaitė, Rugilė Bliznikaitė, Karolina Miniotaitė, Arūnas Mozūraitis, Inga Plataunaitė

 

Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos choras „Viva voce“

 

Vaizdo apipavidalinimo autoriai: Londono universiteto kalbos ir dramos mokyklos „Royal Central“ auklėtiniai, Amsterdamo universiteto studentai, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Dailės skyriaus moksleiviai ir kiti.

 

Rėmėja Lietuvos kultūros taryba. Bilietus platina bilietai.lt.

 

Pagal organizatorių inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).