Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Šarūno Nako paskaita-perklausa NDG: Minimali prasmė, maksimalus uždarbis?
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2015-02-10

Šarūno Nako paskaita-perklausa NDG: Minimali prasmė, maksimalus uždarbis? [Klasikinė / Šiuolaikinė]



Aleksandra Kašuba. „Užuomina“, 1975

Vasario 12 d., ketvirtadienį, 18 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyks lietuvių kompozitoriaus ir eseisto Šarūno Nako paskaita-perklausa „Minimalizmų projekcijos: ten ir čia, tada ir dabar“, kurios paantraštė – „Minimali prasmė, maksimalus uždarbis?..“. Šis kalbos ir garso įrašų „edukacinis seansas“ yra lietuvių kilmės JAV aplinkos menininkės Aleksandros Kašubos (g. 1923) projekto „Spektro užuomina“ dalis. Bendradarbiaujant su menininke Nacionalinė dailės galerija pirmą kartą Lietuvoje pristato Aleksandros Kašubos skulptūrinę tampraus audinio ir neono šviesos eksperimentinę instaliaciją, pagal 1975 m. jos parengtą projektą „Užuomina“. Žemiau pateikiamoje renginio anotacijoje Šarūnas Nakas brėžia preliminarią „edukacinio seanso“ krypties liniją.

 

Vos dešimtmečiu pavėlavusios amerikiečių minimalistinės muzikos mados nuo 1975 metų prasiskverbė į Lietuvą ir čia įsitvirtino neįtikėtinai ilgam laikotarpiui. Tai, kas užgimė kaip garažinės ir klubinės kultūros fenomenas, Lietuvoje gana greitai tapo elitinės kūrybos reiškiniu. Skirtinga politinė ir socialinė aplinka netrukdė rastis panašaus skambesio muzikai, abiejose Atlanto pusėse oponavusiai filharmoninei patetikai ir avangardistinei desperacijai, o Lietuvoje – dar ir oficiozinei socrealizmo doktrinai. Paskaitoje-kone-diskotekoje skambės amerikiečių ir lietuvių minimalistinės muzikos ištraukos, atskleisiančios jų autorių nuopuolio filosofiją ir nepavydėtinas pasekmes jų šalių kultūrai.

 

Įėjimas nemokamas. Išėjimas pagal susitarimą.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).