Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Šarūnas Nakas dalyvauja naujosios muzikos koncertų cikle Kijeve
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2015-02-18

Šarūnas Nakas dalyvauja naujosios muzikos koncertų cikle Kijeve [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Nuo 2014 rudens Kijeve kas mėnesį vyksta naujosios muzikos koncertų ciklas „Naujoji muzika: Ukraina“. „Siekiame pristatyti ne tik žymiausius dabarties Ukrainos kompozitorius, bet ir mėginame juos įjungti į pasaulinį kontekstą“, – sako programos kuratorė Aleksandra Andrusik. Programos sudaromos pariteto pagrindu: vienoje dalyje skamba ukrainiečių kompozitoriaus kūriniai, kitoje – pasirinkto užsieniečio. Jau įvyko Vladimiro Zagorcevo ir Arnoldo Schoenbergo, Valentino Silvestrovo ir Arvo Pärto, Aleksejaus Šmurako ir Sergejaus Zagnijaus, Liudmilos Jurinos ir Giacinto Scelsi koncertai, laukia Maksimo Kolomijeco ir Johanneso Schöllhorno, Maksimo Šalygino ir Louiso Andriesseno, Viktorijos Polevajos ir Johno Tavenerio vakarai.

 



Šarūnas Nakas ir Alla Zagaykevyč

2015 vasario 22 dieną įvyks Allos Zagaykevyč ir Šarūno Nako koncertas. Kompozitoriai aktyviai bedradarbiauja nuo 1998 metų, kurdami algoritmines kompozicijas, elektroninę muziką ir performansus. Jie reguliariai rengia bendrus pasirodymus, yra koncertavę Lietuvoje, Ukrainoje, Čekijoje ir Azerbaidžane. „Tai jau trečiasis koncertinis mūsų projektas Ukrainoje, – pasakoja Šarūnas Nakas. – Kaskart tai kitokie ir gana sudėtingi sumanymai. 2000 metais Kijevo muzikos akademijos teatre skambėjo Allos „Lėtai sukdamasis aš išeisiu į dangaus tvenkinį...“ ir mano „Ziqquratu-2“, 2002 metais Rivne mieste parodyta Allos kamerinė opera „Skaičiai“ ir mano performansų seansas, o šiemet Kijeve skambės mūsų kamerinių ir elektroakustinių kūrinių programa.“

 

Kamerinis orkestras „Armonia ludus“, kuriam diriguos Ukrainoje  gyvenantis gruzinų dirigentas Michailas Menabde, atliks Allos Zagaykevyč kūrinius „Oro mechanika“ sekstetui (2005), „Kvėpuoti“ balsui ir elektronikai (2002) ir „Lėtai sukdamasis aš išeisiu į dangaus tvenkinį...“ instrumentiniam trio ir elektronikai (1996). Antroje dalyje skambės Šarūno Nako „Ugnies ikona“ ansambliui (2008), „Ketmanas. Hommage à Czesław Miłosz“ fortepijonui (2012) ir „Aporija“ trims instrumentų grupėms (2001). Dalyvaus aktorė Natalka Polovynka ir pianistas Dmitrijus Tavanecas.

 

„Kariaujanti Ukraina nepasiduoda: kultūrinis gyvenimas čia labai aktyvus ir išradingas. Kuo sudėtingesnės sąlygos, tuo stoiškesnė menininkų laikysena ir ambicingesni užmojai – galima sakyti, kad situacija įpareigoja ryžtingiems veiksmams“, – sako Šarūnas Nakas.

 

Koncertas įvyks „Fairmont Grand Hotel” salėje, vasario 22 dieną, 19 val.

 

LMIC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).