Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Kompozitorius Linas Baltas šiuolaikinės muzikos festivalyje Plimute
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2015-02-25

Kompozitorius Linas Baltas šiuolaikinės muzikos festivalyje Plimute [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Vasario 27–kovo 1 dienomis Plimute (Didžioji Britanija) vyks šiuolaikinės muzikos festivalis Peninsula Arts 2015, kurio šiemetinė tema – „Biomuzika“. Greta kompozitorių iš Didžiosios Britanijos, Brazilijos, Italijos ir JAV, festivalyje skambės šiuo metu Jungtinėje Karalystėje gyvenančio ir kuriančio kompozitoriaus Lino Balto kūrinio „DNA“ kameriniam orkestrui pasaulinė premjera.

 

Kaip nesunku atspėti iš kūrinio pavadinimo, jo idėja paremta chromosomų struktūromis – geometrines DNR molekulių savybes kompozitorius paverčia harmoninėmis sekomis. Kūrinio premjera įvyks festivalio gala koncerte vasario 28 d., 19:30 val., Plimuto universiteto Roland Levinski Building koncertų salėje, jį atliks „Ten Tors“ orkestras, diriguojamas festivalio meno vadovo Simono Ible’o.

 

Jau 11-tąjį kartą vykstantis festivalis yra viena iš svarbiausių Didžiojoje Britanijoje esančių muzikos scenų, į kurią įtraukti moksliniai tyrimai ir eksperimentai šiuolaikinės muzikos srityje. Festivalio programoje – kompiuterinės, elektroakustinės ir grynosios akustinės muzikos koncertai, muzikinės instaliacijos, filmai. Muzikinė ekosistema, paremta JK miškingųjų vietų duomenimis, fortepijonu grojantis biokompiuteris, motorinių neuronų degeneracinės ligos audiovizualinė reprezentacija, muzika, perteikianti kuprotųjų banginių dainų evoliuciją – toks šiemetinio festivalio tematikos spektras: nauji garsai, idėjos, instrumentai ir muzikinės struktūros, įkvėptos ar net sukurtos biologinių procesų.

 

Festivalio organizatoriai – Plimuto universitetas ir jo Tarpdisciplininis kompiuterinės muzikos tyrimų centras.

 

Lino Balto muzika skambėjo šiame festivalyje ir 2014 metais – tuomet buvo atlikta jo kūrinio „AIR“ dviem styginių orkestrams pasaulinė premjera.

 

LMIC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).