Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Anatolijaus Šenderovo muzika Grinfildo rečitalių salėje Niujorke
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2015-02-25

Anatolijaus Šenderovo muzika Grinfildo rečitalių salėje Niujorke [Klasikinė / Šiuolaikinė]




Fotografija I. Adams

Vasario 24 d. Manhatano muzikos mokyklos Grinfildo rečitalių salėje įvyko violončelininko Davido Geringo rečitalis, kurio programą sudarė įvairialypė muzika nuo europietiškojo baroko iki šviežiausios amerikiečių, lenkų, gruzinų ir lietuvių kompozicinės kūrybos. Pirmoje koncerto dalyje violončelininkas atliko Johanno Sebastiano Bacho ir François Couperino kūrinius bei Johno Corigliano, Krzysztofo Pendereckio ir Gijos Kančelio kompozicijas, o antra koncerto dalis buvo skirta kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo kūrybai.

Ryškus Anatolijaus Šenderovo kūrybos „švyturys“ Davidas Geringas atliko du Anatolijaus Šenderovo kūrinius: „Hommage a Jascha Heifetz Cantus II“ violončelei solo ir „Dovydo giesmė“ violončelei ir styginių kvartetui. Pastarasis 2006-ųjų opusas ir buvo dedikuotas violončelininkui, jo 60-mečio proga. Kūrinio pavadinimas nurodo ir į „Dovydo psalmes“, ir į atlikėjo vardą, tapdamas pagarbos raiška aktyviai į kūrybinę partnerystę su kompozitoriumi įsitraukusiam Davidui Geringui. Specialiai į Niujorką atvykęs Anatolijus Šenderovas sulaukė daug pozityvių reakcijų ir perspektyvių pasiūlymų plačiau pristatyti individualią kūrybą Niujorke 2016 metais.

Kartu su violončelininku Davidu Geringu koncerte griežė Manhatano muzikos mokyklos – pagrindinės Niujorko muzikos konservatorijos – styginių kvartetas, kurio nariai – minėtos edukacinės institucijos profesoriai Markas Steinbergas (I smuikas), Nicholas Mannas (II smuikas), Sangas Yhee (violončelė) ir Samuelis Rhodesas (altas) – ilgametis Džuljardo kvarteto narys, trijų „Grammy“ apdovanojimų laureatas. 

Pagal organizatorių inf.
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).