Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Alternatyviosios muzikos apdovanojimai: balsuokite www.a-lt.org
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-03-02

Alternatyviosios muzikos apdovanojimai: balsuokite www.a-lt.org


Kovo 17 dieną, šeštadienį, nuo 19 val. Vilniaus Lenkų kultūros namus vėl sudrebins Lietuvos alternatyviosios muzikos apdovanojimai „A.LT 2006”, kuriuose pasirodys pačių įvairiausių muzikos stilių atstovai.

 

„A.LT“ - tai tradiciniais tampantys nekomercinės muzikos apdovanojimai, kuriuos organizuoja nepriklausomi muzikos skleidėjai ir interneto portalai. Apdovanojimai aprėpia pačių įvairių žanrų nekomercinę muziką, siekia įvertinti geriausias grupes bei atlikėjus, renginius, alternatyvinės muzikos propaguotojus, o metiniame koncerte pristato įdomiausias visų stilių grupes.

 

Praėjusiais metais vykusiuose apdovanojimuose Metų albumo prizą iškovojo “Pieno Lazeriai” už albumą “Voyage”, “proveržio prizu” pažymėti “FusedMARc”, o “Tautos balso” apdovanojimą, už kurį balsuoja grupių fanai, iškovojo grupė “Gyvai”.

 

Be šių nominacijų, ir šiais metais bus apdovanotos geriausios roko ir gotikinės muzikos, metalo ir hardroko, pankroko ir ska, fanko ir regio, hip hopo, o taip pat eksperimentinės bei elektroninės šokių muzikos atstovai. “A.LT” prizus įteiks ir už geriausią metų vaizdą, geriausią renginį, nuopelnus scenai bei Specialųjį metų apdovanojimą, kuris paprastai būna šmaikščių spekuliacijų objektas.

 

Apdovanojimų, metu vyks koncertas, kurio metu pasirodys tikri įvairiausių Lietuvos muzikinių krypčių lyderiai. Tarp jų – šiais metais festivalyje „Heathen Crusade“ JAV koncertavę metalo atstovai “Obtest”, ne pirmus metus sėkmingai folkroko tradicijas propaguojantis “Žalvarinis”, gotikinio metalo veteranai iš Kauno “Xess”.

 

Scenoje taip pat pasirodys vieną įdomiausių pastarojo meto albumų “Antimaterija” sukūręs ir naująja hip hopo pažiba laikomas Messiah, “ska” scenos lyderiai ir nenuilstantys “kultūros remontininkai” “Dr. Green”, šaunieji rokenrolo triukšmadariai “Gravel” ir jau antrą albumą Vokietijoje ir Lietuvoje išleidusi Vilniaus elektroninės muzikos grupė “Pieno Lazeriai”.

 

“Už nedidelę kainą bus galima pamatyti visą tautos žiedą”, - šmaikštauja organizatoriai.

 

Žiūrovams ir balsuotojams susigaudyti “A.LT 2006” apdovanojimuose padės specialus interneto puslapis http://www.a-lt.org/.  Čia jau paskelbta, kaip galima balsuoti už „Tautos balso“ nominaciją, kurios kandidatų sąraše – daugiau nei 100 skirtingiausių stilių nominantų.

 

Kaip įprasta,  “A.LT” apdovanojimų komisiją, kuri išrinks geriausius atlikėjus, sudaro jos steigėjai ir fundatoriai - leidybinių firmų, žiniasklaidos, kūrybinių susivienijimų atstovai, taip pat muzikos kritikai ir žinovai.

 

Daugiau informacijos: Jurgita Nagrockytė, 8-674-47967, info@a-lt.org 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).