Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Note Lithuania serija: viskas apie Lietuvos muziką
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-03-05

Note Lithuania serija: viskas apie Lietuvos muziką


Music Export Lithuania leidžia reklaminių leidinių seriją – pop / roką, elektroniką, džiazą, autenišką bei modernizuotą folklorą bei klasikinę šiuolaikinę muziką pristatančius CD bei DVD.

Tik muzikos reklamos tikslais leidžiami leidiniai skiriami platinimui įvairių muzikos mugių, konferencijų metu, taip pat platinimui per Lietuvos institutą bei Lietuvos kultūros atašatus bei ambasadas. Jau pasirodė du iš penkių leidinių, pristatantys Lietuvos pop/roką bei kylančią elektroninės muzikos sceną.

 

Pasak Elektroninės muzikos CD sudarytojų, „šiandien jau gera dešimtis Lietuvos atlikėjų (Simuck, Virus J, Fyzo & Sun, CCCP, Andy Lau, Santi Touch, RyRalio DJs) yra išleidę savo muziką Vakaruose, o šalyje veikia pirmosios (interneto ir ne tik) leidybos firmos (tokios kaip Sutemos.net ar Partyzanai.com), kurios propaguoja originalią vietinių talentų kūrybą.“ Šalia šių kūrėjų diske pristatomi Pieno lazeriai, Dumaz, Brassbastardz, Dublicate, Fusedmarc, Nesakyk mamai, Bango Collective, Golden Parazyth, IJO bei Mookid.


Pop / rock muzikos CD pristatomi LT United, Gravel, Axis, Brainers, Andrius Mamontovas, Amberlife, N.E.O., Augustė, Violeta Riaubiškytė, Slapjack, Sel, Saulės kliošas, InCulto, Linas&Simona, Hokshila ir Skamp. Pasak žurnalisto Ramūno Zilnio, „sovietų okupacijos laikmetis lėmė, jog Lietuvos pramogų verslas vis dar išgyvena paauglystę, įrašų studijos savo kokybe neprilygsta vakarietiškoms, o šalies muzikantai ir prodiuseriai tik pradeda megzti kontaktus su užsienio kolegomis. Užtat galime džiaugtis, kad ambicijų ir idėjų Lietuvos atlikėjai turi pakankamai, ir tai, tikėtina, demonstruoja šis leidinys“.

 

Šį pavasarį bus išleisti ir kiti trys Lietuvos džiazą, autentišką bei modernizuotą folklorą bei šiuolaikinę muziką pristatyti skiriami CD / DVD.

 

Note Lithuania diskų seriją remia Lietuvos kultūros ministerija, Kultūros ir sporto rėmimo fondas, Lietuvos autorinių teisių gynimo asociacijos agentūra LATGA-A.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).