Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Išdalinti "A.LT 2006" apdovanojimai
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-03-19

Išdalinti "A.LT 2006" apdovanojimai [Pop / Rock / Urban]


Įspūdingu gyvos muzikos koncertu Vilniuje buvo pažymėti antrieji Lietuvos alternatyvios muzikos apdovanojimai "A-LT", kuriame už 2006-ųjų pasiekimus apdovanojimus gavo įvairiausių stilių šalies atlikėjai.

 

"Metų albumo" prizą gavo Šiaulių britroko grupė The Brainers už "Disco Balls", "Metų proveržio" – poetė, dailininkė ir atlikėja iš Visagino Alina Orlova, o daugiausiai gerbėjų balsų SMS žinutėmis surinko ir "Tautos balso" apdovanojimą gavo gotikinio stiliaus grupė Daddy‘s Dolls.

 

Metų specialųjį apdovanojimą gavo metalo muzikai skirtas portalas "Ferrum.lt", "Už nuopelnus scenai" po mirties apdovanotas žurnalistas ir muzikos kritikas Virginijus Mizaras, o geriausiu metų renginiu pripažintas gegužę Vilniuje vykstantis gotikinės muzikos ir kultūros festivalis "Kunigunda Lunaria".

 

Apdovanojimai išdalinti ir atskirų muzikos stilių lyderiams. Jau antrus metus iš eilės geriausia "punk" ir "ska" grupe Bitės, o geriausios "gothic" grupės vardas vėl suteiktas Xess. Beje, ši grupė gavo ir geriausio vaizdo klipo apdovanojimą už "Suck Xess [sucess]".

 

Geriausia roko grupe šiais metais išrinkti Gravel, geriausiu repo ir hip hopo kūrėju bei atlikėju – Messiah, geriausia elektroninės muzikos grupe – Dublicate. "Folk" muzikos kategorijoje apdovanotas kompozitorius Donis (Donatas Bielkauskas), o eksperimentinės muzikos kolektyvų tarpe – projektas Girnų Giesmės, kurį įkūrė Laurynas Jukonis.

 

"A.LT" apdovanojimų likimą sprendė 30-ties asmenų komisija, kurią sudarė leidybinių firmų, žiniasklaidos, kūrybinių susivienijimų atstovai, taip pat muzikos kritikai ir žinovai.

Renginio ceremoniją vedęs Remigijus Ruokis ant peties pasitupdė gyvą triušį, o atskirų nominacijų prizus teikė spalvingos asmenybės, tarp kurių buvo šoumenas Algis Greitai, MTV laidų vedėja Ugnė Skonsmantaitė, europarlamentarė Margarita Starkevičiūtė ir kiti.

 

"A.LT 2006" nugalėtojų sąrašas

 

Metų albumas
Brainers "Disco Balls"

Metų muzikinis vaizdas
Xess "Suck XESS [success]"

 

Metų renginys
Kunigunda Lunaria 2006

 

Metų proveržis
Alina Orlova

 

Už nuopelnus scenai!
Virgis Mizaras (po mirties)

 

Metų Specialus apdovanojimas!
Ferrum.lt

 

TAUTOS BALSAS (pagal fanų balsavimus SMS žinutėmis)
Daddy‘s Dolls

 

Metų Metal grupė/atlikėjas (metal/hard rock/)
Andaja

 

Metų Gothic grupė/atlikėjas (gothic/dark wave)
Xess

 

Metų Punk grupė/atlikėjas (punk/hardcore/ska)
Dr.Green

 

Metų Rock grupė/atlikėjas (alternative/rock)
Gravel

 

Metų Funk grupė/atlikėjas (funk/acid jazz/reggae)
Bitės

 

Metų Etno grupė/atlikėjas (folk/neofolk/world/roots)
Donis

 

Metų Experimental grupė/atlikėjas (ambient/industrial/experimental)
Girnų giesmės

 

Metų Electronic grupė/atlikėjas (dance electronic)
Dublicate

Metų Hip – hop grupė/atlikėjas (hip – hop)
Messiah

 

A.LT 2006 inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).