Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Briuselyje kelis vakarus skambės lietuvių šiuolaikinė muzika
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-03-21

Briuselyje kelis vakarus skambės lietuvių šiuolaikinė muzika [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kovo 23 d. Monso karališkojoje konservatorijoje ir 24 d. Dominikonų bažnyčioje Briuselyje belgų dirigentas Danielis Gazonas pristatys du lietuviškos muzikos koncertus. Paties dirigento iniciatyva sudarytose koncertų programose - vien šiuolaikinių lietuvių kompozitorių kūriniai. Skambės Onutės Narbutaitės "Melodija Alyvų sode" dviem styginių kvartetams ir trimitui, Vidmanto Bartulio "Šauklys" vargonams, Broniaus Kutavičiaus "Ten toli, iki vidurnakčio" saksofonams ir styginiams, Loretos Narvilaitės "Naktis, kai nulyja žiedlapius" bigbendui ir dviem solistams, Eduardo Balsio Simfonija-koncertas vargonams, pučiamiesiems ir mušamiesiems. Taip pat numatyta kompozitorės Žibuoklės Martinaitytės specialiai šiems koncertams parašyto kūrinio "Amžinai pulsuojantis laikinumas" dideliam ansambliui premjera. Kūrinius atliks Monso karališkosios konservatorijos studentų orkestras, vargonuos Jeanas-Philippe'as Mercaert'as. Koncerte dalyvaus ir šia proga atvyksiančios kompozitorės Žibuoklė Martinaitytė bei Loreta Narvilaitė.

Su Lietuvos ambasados Belgijoje parama rengiami koncertai nebus vieninteliai lietuvių ir belgų muzikų mainai. 2008 metais festivalyje "Klaipėdos muzikos pavasaris" Danielis Gazonas diriguos Klaipėdos kameriniam orkestrui. Dirigentas Lietuvoje viešės nebe pirmą kartą - 2003 ir 2006 metais jis yra dalyvavęs "Gaidos" festivalyje, kuriame su "Gaidos" ansambliu yra parengęs kelias programas.

Muzikos informacijos ir leidybos centro inf.
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).