Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuvos muzikos link Nr. 14
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-05-03

Lietuvos muzikos link Nr. 14


Nuosekliai tyrinėdamas ir pristatydamas skaitytojams ne tik šiuolaikinę akademinę lietuvių kompozitorių muziką, bet ir įvairias gyvybingas ir novatoriškas neakademinės muzikos scenas, ką tik pasirodžiusiu 14-uoju numeriu Lietuvos muzikos link atiduoda duoklę Lietuvos džiazui. Tiksliau, jo metamorfozėms, nes šiuolaikinė džiazo muzika įgauna vis daugiau netikėtų, hibridinių formų, kurias vienija visų pirma laisva džiazo dvasia. Pagrindinis numerio straipsnis apžvelgia įvairias lietuviškojo džiazo mutacijas – nuo džiazo pagrindu kuriamų improvizacinių tarpdisciplininių performansų iki etnodžiazo. Džiazas plačiausia prasme yra ir kito teksto – interviu su Vladimiru Tarasovu, vieno iš produktyviųjų Lietuvos šiuolaikinio džiazo scenos “krikštatėvių” – svarbiausia tema.

 

Žvilgnis į kitą, ne mažiau įdomią ir standartus laužančią sceną pateikiamas straipsnyje apie projektus, sulydančius lietuvių folklorą, šiuolaikiškus elektroninius ritmus ir world music įtakas.

 

Nepamirštos ir vienų originaliausių bei aktyviausių jaunų akustinės ir elektroninės muzikos kompozitorių – Ramintos Šerkšnytės, Arturo Bumšteino ir Žibuoklės Martinaitytės – istorijos. Viduriniajai kartai čia atstovauja Loreta Narvilaitė, savotiškas fenomenas: dėstymo, administracinis ir organizacinis darbas, atrodo, nė kiek netrukdo jos sėkmingai kūrybinei veiklai.

 

Atlikėjų rubrikos dėmesio centre yra styginių kvartetas Chordos, kuriam atiteko labai svarbi vieta šių metų “Jaunos muzikos” festivalio programoje.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).