Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Mariaus Baranausko premjera Vokietijoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-07-03

Mariaus Baranausko premjera Vokietijoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Liepos 5 d. Sarbriukene (Vokietija), festivalyje Nordische Musik skambės kompozitoriaus Mariaus Baranausko pasaulinė premjera – festivalio užsakymu sukurtas Koncertas altui ir styginių orkestrui „Malda“. Kūrinį atliks Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (dirig. Donatas Katkus) bei altistė Jonė Kaliūnaitė.

 

„Malda“ pratęsia ankstesniuose Baranausko darbuose jau plėtotą idėją tekstą transformuoti į muziką. Kaip pasakojo kompozitorius, „Koncerte ypatingai svarbi tembrinė-spalvinė styginių instrumentų skalė. Tai tarsi kūrinys vienam instrumentui – solistas yra viso kūrinio ašis, duodanti muzikinius ir emocinius impulsus kitiems instrumentams ir visam orkestrui“.

 

Be naujojo opuso, orkestras grieš ir repertuare jau įsitvirtinusius lietuvių autorių kūrinius – Ramintos Šerkšnytės „De profundis“ bei Antano Rekašiaus Muziką styginiams Nr. 2.

 

Šio koncerto programoje numatyta ir nedidelė intriga – Donato Katkaus simfonija 50-čiai baikerių ir orkestrui, pavadinta „10.000 arklio jėgų“. 2004 metais Vilniaus kalnų parke dirigavęs Staffano Mossenmarko (Švedija) Baikerių simfonijai-performansui, šįkart dirigentas pats tapo kūrėju.     

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).