Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Jurga laimėjo tarptautinį muzikos festivalį Švedijoje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-07-23

Jurga laimėjo tarptautinį muzikos festivalį Švedijoje [Pop / Rock / Urban]


M.P.3 archyvo nuotr.

Tarptautinio Baltijos dainos festivalio Švedijoje komisija ir publika praėjusį šeštadienį nusilenkė dainininkei iš Lietuvos Jurgai. Daugiatūkstantinei auditorijai atlikusi savo anglišką dainą „5th Season“ Jurga sulaukė daugiausia simpatijų ir pelnė pagrindinį festivalio prizą. Tai – pirmasis Jurgos tarptautinis apdovanojimas ir pirmasis balandžio mėnesį išleisto jos albumo „Instrukcija“ dainų įvertinimas. Lietuvos atlikėjai atiteko 35 000 Švedijos kronų (beveik 13 000 litų) piniginis prizas ir kiti smulkesni prizai.


Karlshamno mieste vykusiame Baltijos dainos festivalyje šiais metais dalyvavo grupės ir solistai iš Švedijos, Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos, Airijos, Islandijos, Italijos ir Vengrijos. Šio konkurso tiesioginę transliaciją ir vaizdo įrašą galima buvo išvysti įvairiose Europos šalyse bei per palydovinę televiziją.


„Apie pergalę negalvojome, nes atvykome į pop dainos konkursą, kuriame tiek pačiu dainos atlikimu, tiek apranga iškritome iš konteksto“, sakė Jurga. Jai šis laimėjimas festivalyje buvo netikėta ir maloni žinia tuo labiau, kad konkurso laurai atiteko jos naujai dainai. „Buvo galima tikėtis, kad laimės galbūt tokio konkurso taisykles geriau išmanantys atlikėjai, tačiau paaiškėjo, kad mūsų išskirtinumas buvo tiktai pliusas“, šypsojosi dainininkė.


Šiais metais įvykęs Baltijos dainos festivalis buvo jubiliejinis dvidešimtasis. Praeityje jį yra laimėjusios tokios populiariausios kaimyninių šalių grupės kaip „BrainStorm“ iš Latvijos ir „Ich Troje“ iš Lenkijos. Lenkai yra dažniausi šio festivalio nugalėtojai, o lietuviai tarp šio festivalio laureatų sutinkami rečiausiai. Iki šiol vienintelę pergalę šiame konkurse prieš dešimt metų Lietuvai padovanojo Rosita Čivilytė, o po kelerių metų grupė „Skamp“ laimėjo publikos simpatijų prizą.


Šiais metais Lietuva taip pat nebuvo minima tarp festivalio favoritų, tačiau įteikdama apdovanojimą vertinimo komisija pripažino, kad šįkart apsispręsti dėl nugalėtojo jiems nebuvo sunku – Jurga gerokai išsiskyrė bendrame dalyvių fone. Prieš festivalį pagrindinėmis favoritėmis buvo minimos antrąją vietą užėmusi Lenkijos dainininkė Patrycja Markowska ir televizijos žiūrovų prizą laimėjusi Švedijos dalyvė Elin Lanto.


Šis konkursas vainikavo keturias dienas trukusį Karlshamno miesto festivalį. Praėjusį trečiadienį šią šventę savo soliniu koncertu centrinėje miesto aikštėje atidarė šiuo metu Švedijoje itin populiari grupė „The Ark“, šiemet šią šalį atstovavusi ir „Eurovizijos“ dainų konkurse. Po dviejų dienų toje pačioje scenoje centrinėje aikštėje vyko jau Baltijos dainos konkurso dalyvių pirmasis koncertas, o šeštadienį įvyko šio konkurso finalas.


Pirmąją dieną konkurso dalyviai su orkestru atliko po du savo kūrinius. Jurga sudainavo anglišką savo hito „Aukso pieva“ versiją „All I Have“ bei naująjame albume įrašytą kūrinį „5th Season“. Tuo tarpu šeštadienio konkursinei programai reikėjo pasirinkti jau tik vieną dainą. „Nors kūrinys „5th Season“ yra gana netipiškas šiam festivaliui, konkurse nutarėme pasirodyti būtent su šia daina“, sakė Jurgai vadybininkaujančios kompanijos M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius. „Repeticijos parodė, kad Jurgos pasirodymas su šia daina kiekvieną kartą vis gerėjo, o baigiamąjame koncerte jis buvo tiesiog idealus“.


Jurga savo solinę karjerą pradėjo 2005 metais kartu su M.P.3 agentūra išleidusi savo debiutinį albumą „Aukso pieva“. Šis albumas atnešė Jurgai visus įmanomus apdovanojimus Lietuvoje. Šių metų balandžio mėnesį pasirodė antrasis dainininkės albumas „Instrukcija“. Radijo stotyse hitais jau tapo šio albumo kūriniai „Instrukcija“ ir „Renkuosi žemę“. Šokių muziką grojančios radijo stotys į savo grojaraščius jau kurį laiką yra įtraukusios ir ką tik pergalę Švedijoje laimėjusią Jurgos dainą „5th Season“.

 

M.P.3 inf.


Prikabinti failai

Jurga - 5th Season (1.29 mb)

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).