Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Be2gether metu - seminaras dirbantiems muzikos srityje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-08-06

Be2gether metu - seminaras dirbantiems muzikos srityje [Pop / Rock / Urban]


Be2gether Spaudos centras, Užeigos namai, Norviliškės

 

Rugpjūčio 25 d. 15-19 val.

 

BE2GETHER PROFESIONALŲ ZONA

 

Seminaras „Europos muzika Europos festivaliuose: galimybės ir realybė“

(16 val.)

Susitikimai su seminaro dalyviais

Informacija apie Lietuvos atlikėjus bei kūrėjus

Baras ir poilsio zona

 

EUROPOS MUZIKA EUROPOS FESTIVALIUOSE: GALIMYBĖS IR REALYBĖ

 

Sėkmingai kylantys ir ilgesnes tradicijas turintys didieji muzikos festivaliai, sutraukiantys dešimtis tūkstančių žiūrovų, savo programose jau nebeapsiriboja anglosaksiškomis ir vietinėmis grupėmis. Festivaliuose vis dažniau pasirodo ir taip vadinamos kontinentinės Europos atlikėjai, ne mažiau entuziastingai sutinkami festivalinės publikos, kuriai jau nebe tiek svarbu, iš kur grupė yra atvykusi ir net visai priimtina, jei grupė dainuoja savo gimtąja kalba. Per pastaruosius ketverius metus vien per ETEP (European Talent Exchange Programme) didžiausi Europos festivaliai mūsų kontinento atlikėjus kvietėsi 382 sykius. Be2gether festivalio metu rengiamoje sesijoje aptarsime: kokios egzistuoja galimybės mūsų atlikėjams dalyvauti panašiose Europos programose? Ar esame pakankamai konkurencingi dalyvauti panašiose programose, kokios yra priežastys, kad vis dar jaučiame tarp Rytų bei Vakarų Europos muzikos verslo tebestūksančią sieną? Kas turėtų būti nuveikta tiek nacionaliniu, tiek regioniu lygmeniu, kad situacija keistųsi į gerąją pusę?

 

Seminaro dalyviai:

 

Peter Smidt, Noorderslag Weekend, Eurosonic, Conamus Foundation (Olandija)

Vienas iš ETEP (European Talent Exchange Programme) įkvėpėjų bei organizatorių, Noorderslag Weekend / Eurosonic (festivalis ir konferencija) programos vadovų.

ETEP yra vienas iš sėkmingiausiai funkcionuojančių Europos sąjungos remiamų projektų, kurio pagalba į didžiuosius Europos festivalius nuolat yra atsirenkamos Europos grupės (beveik 400 pasirodymų per ketverius metus), Eurosonic programos sugeba pritraukti daugiau nei 50 festivalių programų sudarytojų bei nemažai žiniasklaidos atstovų. 

 

Juha Koivisto, Provinssirock Festival (Suomija)

Didžiausias Suomijoje roko muzikos festivalis Provinssirock nedideliame Seinäjoki miestelyje (Šiaurės Vakarų Suomija) vyksta nuo 1979 metų, šiemet festivalį aplankė daugiau nei 55.000 klausytojų. Festivalis nuolat pristato aukščiausio lygio grupes bei kylančius talentus, tačiau Europos muzika festivalio programose dažniausiai apsiriboja ekstensyvia suomių muzikos programa bei keliomis Skandinavijos grupėmis. Festivalis yra aktyvus Europos tinklų ETEP, Yourope narys.  

 

Jan Reijnders, Eastern Talent Group (Estija)

Jan Reijnders, dirbęs tokiose agentūrose kaip Europop, Netherconnection Agents, The Agency Group, 2003 metais Taline įsteigė naują agentūrą Eastern Talent Group (ETG), kurios tikslas rūpintis klientais tiek Rytų Europoje, tiek ir tiesti kelius Vakarų grupių turams. Per kelerius metus agentūra sėkmingai dirbo Rusijoje bei Baltijos kraštuose organizuodama turus Vakarų atlikėjams.

 

Sami Peura, Sam Agency (Suomija)

Sam Agency yra atlikėjų vadybos kompanija bei agentūra, atstovaujanti vienoms įdomiausių šiuo metu suomiškų grupių: Don Johnson Big Band, Poets of the Fall, Von Hertzen Brothers, Bloodpit, the Five Corners Quintet ir kitus atlikėjus. Agentūra dirba tiek su rap, urban, dance, roko muzikos atlikėjais, tiek ir su džiazu.

 

Su vertimu į lietuvių k.

 

Registracija į festivalį (visoms trims dienoms) bei profesionalų zoną – 65 Lt

Registruotis galima per Music Export Lithuania: daiva@mic.lt

Kviečiame registruotis iki RUGPJŪČIO 20 d.  

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).