Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Jono Meko sapnai pagal Vidmantą Bartulį ir Julių Ziz
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-08-23

Jono Meko sapnai pagal Vidmantą Bartulį ir Julių Ziz [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Rugpjūčio 26 d., 19 val., Žemaitkiemio dvare įvyks vienas paskutiniųjų Pažaislio muzikos festivalio koncertų – kompozitoriaus Vidmanto Bartulio ir videomenininko Juliaus Ziz-Žižliausko „Sapnų“ premjera.

 

Amerikoje nedideliu tiražu išleistas Jono Meko knygos „Mano naktys“ rankraštis (šiemet knygą išleido ir „Baltos lankos“) prieš kelerius metus pateko į Vidmanto Bartulio rankas. Iš menininko sapnų, užrašytų 1978–1979 metais, sudarytas originalaus turinio bei formos literatūros kūrinys kompozitoriui tapo įkvėpimo šaltiniu, iš kurio vėliau ir gimė „Sapnų“ idėja. Vizualiajai projekto daliai sukurti buvo pakviestas Jono Meko mokinys Julius Ziz.

 

Stambus, daugiau nei valandos trukmės kūrinys plėtojamas čia pat improvizuojant, o jo forma suvaldoma iš anksto kompozitoriaus parengta fonograma. Atlikėjai pianistas Petras Geniušas, smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, styginių orkestras „Camerata Klaipėda“ bei skaitovas – pats Vidmantas Bartulis scenoje kuria nenuspėjamą, sapnams būdingą atmosferą, kurią dar labiau sustiprina videoprojekcijos. Kompozitorius „Sapnus“ apibūdina kaip žaidimą garsais ir vaizdais, mėginant įsigilinti į sapno fenomeną. 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).