Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > ISCM Pasaulio muzikos dienoms 2008 Vilniuje atsiųsta daugiau nei 350 kūrinių
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-08-28

ISCM Pasaulio muzikos dienoms 2008 Vilniuje atsiųsta daugiau nei 350 kūrinių [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Į organizatorių kvietimą atsiliepė 43 nacionalinės ISCM (Pasaulio šiuolaikinės muzikos draugijos) sekcijos bei asocijuoti ISCM nariai, reprezentuojantys naująją savo kraštų kūrybą, beveik 120 kompozitorių bei leidėjų, kurie siuntė kūrinius individualiai. Beveik visą rugpjūtį siuntiniai keliavo iš visų pasaulio kontinentų, beveik 50 šalių, bene daugiausia pasiūlymų atkeliavo iš Japonijos, Vokietijos bei Skandinavijos kraštų. Savo idėjas pateikė ir 18 lietuvių kompozitorių.

 

Organizatoriai kvietė teikti kūrinius bei projektus, kurie būtų susiję su 'tranzitine' perėjimo, transformacijos, buvimo 'tarp' tema, peržengiantys įvairių žanrų, tradicijų, meno formų ribas, apmąstantys šiuolaikinės kūrybos saitus su kitomis aktualiomis kultūrinėmis patirtimis.

 

Kūrinių, projektų ir idėjų aptarimas vyks rugsėjo–spalio mėn., spalio pabaigoje tarptautinė žiuri – Peteris Eötvösas (Vengrija), Jonathanas Harvey'us (Didžioji Britanija), Luca Francesconi (Italija), Onutė Narbutaitė (Lietuva) ir Helena Tulve (Estija) – tars galutinį žodį atrenkant apie 50 partitūrų ir projektų, kurie bus įtraukti į ISCM Pasaulio muzikos dienų Vilniuje programą.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).