Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Monografija Vidmantui Bartuliui
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-09-05

Monografija Vidmantui Bartuliui [Klasikinė / Šiuolaikinė]




„Tarp tylos ir garso“ – tokiu poetišku pavadinimu išleista nauja Rūtos Gaidamavičiūtės monografija, skirta viduriniosios kartos lietuvių kompozitoriui Vidmantui Bartuliui. Keturios knygos dalys išsamiai pristato tiek kūrėjo asmenybę, tiek jo muziką.

 

Pirmajame skyriuje „Epochų ir stilių sankirtose“ spausdinami jau anksčiau publikuoti Gaidamavičiūtės tekstai, kuriuose gilinamasi į kompozitoriaus įvaizdžio kaitą, praeities autorių muzikos apraiškas jo kūryboje. Čia plačiau analizuojami svarbesni kūriniai – opera „Pamoka“, oratorijos „Nelaimėlis Jobas“ bei „Kelias“. Antrąjį skyrių „Atsakymai daugtaškiais“ sudaro autorės pokalbiai su kompozitoriumi, parengti įvairiu laiku ir užfiksavę jo komentarus apie kūrinių atsiradimą, muzikos problemas, biografijos faktus. Į trečiąją dalį „Nuo Bartulio iki Bartulio“ surinkti paties kompozitoriaus tekstai – nuo esė iki libretų; taip pat publikuojamos Bartuliui artimų žmonių (Fausto Latėno, Algirdo Martinaičio, Rūtos Skudienės, Donato Katkaus ir kitų) mintys apie atmintin įstrigusias ir drauge išgyventas akimirkas. Knygą užbaigia Priedų skyrius, kuriame skaitytojas ras Bartulio kūrinių sąrašą, anotacijas, bibliografiją.

 

Daugiau nei 300 puslapių knyga išleista kartu su dviejomis kompaktinėmis plokštelėmis. Jose įrašyti dar nepublikuoti Bartulio kūriniai – „Sodas“, Koncertas fortepijonui ir orkestrui, „Skaldykla IV“ bei „Sąvartynų dainos“.  

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).