Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuviai PopKomm muzikos mugėje Berlyne
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-09-09

Lietuviai PopKomm muzikos mugėje Berlyne [Pop / Rock / Urban]


Rugsėjo 19-21 d. Lietuvos muzikos industrijos atstovai dalyvaus muzikos mugėje Berlyne PopKomm. Muzikos eksporto biuro organizuojamame bendrame Lietuvos stende (stendo nr. Hall 21 / 601) dirbs leidėjai, gamintojai, platintojai bei įvairių agentūrų atstovai, viso 10 įmonių bei organizacijų iš Lietuvos.

 

PopKomm sudaro trys renginiai - mugė, konferencija bei festivalis. Gyvosios muzikos industrija yra bene stipriausias mugės aspektas, šiemet šiai industrijos šakai mugėje bus skirta speciali erdvė, kurioje dirbs žinomos agentūros bei festivalių atstovai. Šiais metais pagrindinė mugėje pristatoma šalis - Vokietija.

 

Festivalis

 

“Niekas negali pakeisti gyvos muzikos", teigia mugės festivalio organizatoriai, šiemet daugiau nei iš 2600 paraiškų atrinkę 450 grupių. Pasak Dirko Schades, festivalio meno vadovo, "šiandien yra paklausa įvairiausiai nišinei kūrybai. Egzistuoja daugybė grupių, kurios niekad nėra turėjusios šanso pagrindinėje žiniasklaidoje, tačiau grodamos gyvai ar pasinaudodamos internetu jos pritraukia daugybę entuziastingų fanų." Į festivalį atvyksta grupės iš 35 šalių, kaip visuomet dominuoja atlikėjai iš Jungtinės Karalystės (43), JAV (27), Švedijos (20), puikiai reprezentuojamos ir kitos Skandinavijos šalys. Šiemet nemažai dėmesio bus skiriama elektroninei muzikai, ypač alternatyviajai scenai, taip pat mugėje debiutuoja ir DJ-jų naktis (rugsėjo 22), kurioje bus pristatoma ne tik elektroninė muzika. Stilistinės festivalio ribos nuo rock/pop iki hiphopo, chanson, punk ir electro.

 

Koncertai vyks net 30-yje oficialių festivalio klubų, tačiau pagrindinis festivalio centras - Kulturbrauerei (Kultūros bravoras) Rytų Berlyne, vienijantis 8 klubus.

 

Rugsėjo 19 d. oficialioje PopKomm festivalio programoje "The Eastern Europe Balkans Night" pasirodys mažai žinoma rusakalbė grupė iš Lietuvos Spichki (myspace), grojanti folk-punk'ą. Būtent tókios stiprų lokalų aromatą turinčios ir vietine kalba (arba įvairiais dialektais) dainuojančios grupės reprezentuoja šiuo metu Rytų Europos muziką ir dažnai susilaukia sėkmės. Spichki koncertas PopKomm festivalyje - septynių koncertų turo Vokietijoje dalis.

 

Visi festivalio koncertai yra atviri publikai, dažnai yra teigiama, kad tokio masto ir stilistikos festivalis apskritai yra galimas tik Berlyne, mieste, turinčiame itin gausią, atvirą ir smalsią naujienoms publiką.

 

Konferencija

 

Ne mažiau įdomi ir konferencinė PopKomm mugės dalis, pagrindinės jos temos: Pop ir ekonomika, Pop ir politika, Pop ir komunikacija. Kaip visuomet daug dėmesio bus skiriama gyvai muzikai ir jos funkcionavimui, mobiliam ir skaitmeniniam muzikos platinimui, naujiems ir seniems muzikos verslo modeliams bei kūrėjų ir atlikėjų perspektyvoms.

 

Apie besikeičiantį įprasto muzikos verslo establišmento vaidmenį (įrašų kompanijas, radijo stotis, televizijas) diskutuos įvairiausių sričių muzikos profesionalai, bus pateikiamos įvairių muzikos rinkų, taip pat ir Rytų Europos muzikos rinkos apžvalgos. Pastarąją sesiją organizuoja ir moderuoja Jaro Slavikas, Warner Music atstovas Rytų Europoje, šį pavasarį lankęsis ir Lietuvoje, Baltijos muzikos industrijos konferencijoje.

 

Kaip visuomet neinertiškai, originaliai mąstantis Jaro Slavikas teigia, kad per pastaruosius prabėgusius metus, nepaisant visuotinės muzikos industrijos depresijos Vakaruose, Rytų Europos muzikos industrija kyla visuose frontuose. Agresyvi rinkodara, gausi leidyba vien pasipelnymo tikslais, bendros įmonės su atlikėjais, "kieti" sandėriai su rėmėjais, neįtikėtini verslo modeliai - visa tai yra Rytų Europos realybė, gerokai užbėganti už akių vakarietiškam verslui. Jaro Slavikas teigia, kad 50% Slovakijoje ir Slovėnijoje leidžiamos muzikos yra eksportuojama bent į dar vieną užsienio šalį. Sesijoje jis žada su srities ekspertais kalbėti apie viską išskyrus tipinę Slovėnijos, Slovakijos, Ukrainos ar kitų regiono šalių muzikos industrijos sampratą.

 

Lietuvos prisistatymą PopKomm mugėje remia Lietuvos kultūros ir sporto rėmimo fondas bei LATGA-A.

 

Kontaktams:

Daiva Parulskienė: Music Export Lithuania
VšĮ Muzikos informacijos ir leidybos centras
Tel: +370 5 212 3027
Gsm: +370 686 65424
daiva@mic.lt


MXL inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).