Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Lietuvos muzikos link Nr. 15: festivaliai, premjeros ir kasdienio gyvenimo situacijos
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-10-11

Lietuvos muzikos link Nr. 15: festivaliai, premjeros ir kasdienio gyvenimo situacijos


Ką tik pasirodė penkioliktasis Muzikos informacijos ir leidybos centro leidžiamas Lietuvos muzikos link numeris. Leidinys, atkreipdamas dėmesį ir į nemuzikinę Lietuvos naujosios muzikos problematiką, pristato sociologinį žvilgsnį į šių dienų lietuvių kompozitorių gyvenimą. Skirtingų kartų atstovai suvokia šią profesiją (ar net gyvenimo būdą) įvairiai, kartais net radikaliai skirtingai. Teminis Vitos Gruodytės straipsnis – jų požiūrių ir suvokimų apžvalga, kurioje dabartinė situacija palyginama ir su sovietmečio realijomis.
 
Kito šiame numeryje išspausdinto teminio Jurijaus Dobriakovo teksto tikslas – rasti atsakymą į klausimą, ar Lietuvos muzika sėkmingai veikia kaip industrija. Per kelis pastaruosius metus šalies muzikos pristatymas užsienyje padarė ženklią pažangą kokybės ir kiekybės prasme, tačiau ar pačių muzikos verslo atstovų mąstymas spėja paskui šiuos pokyčius? Straipsnis apie Lietuvos muzikos perspektyvas įvertina Lietuvos muzikos industrijos profesionalų pasiruošimą pradėti mąstyti strategiškai ir įgyvendinti drąsias ilgalaikes vizijas, kartu pateikdamas jau egzistuojančius sėkmingus pavyzdžius, galinčius paskatinti tolesnę muzikos verslo evoliuciją.
 
Kaip visuomet, leidinys nepamiršta naujienų iš lietuvių kompozitorių fronto. Pastarieji, atrodo, yra vis labiau matomi ir vertinami tarptautinėje naujos muzikos arenoje. Vieni (Onutė Narbutaitė) dalyvauja jubiliejiniame “Varšuvos rudenyje”, kitų (Justės Janulytės ir Ryčio Mažulio) kūrinius užsienyje atlieka tokie novatoriški kolektyvai kaip britų Birmingemo šiuolaikinės muzikos ansamblis ir “Apartment House”. Pastarasis Ryčio Mažulio muziką sugretina su kito vizionieriaus – Jurgio Mačiūno kūriniais ir pastarąją programą pristato itin solidžiame Huddersfieldo šiuolaikinės muzikos festivalyje.
 
Penkioliktajame numeryje apžvelgiami lietuvių kompozitorių pasiekimai ir galimos šių sėkmių priežastys Tarptautinėje kompozitorių tribūnoje, taip pat, netrukus prasidedant 40-ajai Baltijos muzikologų konferencijai, prisimenamos šio renginio ištakos ir pagrindiniai vedliai.  Leidinys išsamiai pristato ir vieną aktyviausių pastaruoju metu lietuvių šiuolaikinės muzikos atlikėjų ir propaguotojų - “Nepaklusniųjų” ansamblį. Leidinyje taip pat pateikiami naujausi lietuvių muzikos garso įrašų ir natų leidiniai bei svarbesnių artimiausio pusmečio premjerų ir atlikimų suvestinė.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).