Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Faustas Latėnas: tarp muzikos ir teatro
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2007-11-06

Faustas Latėnas: tarp muzikos ir teatro [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Klaipėdos koncertų salės ciklas „Kūrėjų portretai“ lapkričio 7 dieną, 18 valandą, kviečia paklausyti kompozitoriaus Fausto Latėno muzikos. Renginys taip ir pavadintas – „Faustas Latėnas: tarp muzikos ir teatro“. Jame dalyvaus pats kompozitorius bei jo kūrinių atlikėjai Giedrius Gelgotas (fleita), Indrė Baikštytė, Dalia Balsytė (fortepijonas), Rūta Lipinaitytė (smuikas), Gediminas Dačinskas (altas), Edmundas Kulikauskas (violončelė), M. K. Čiurlionio styginių kvartetas. Vakarą ves muzikologas Viktoras Gerulaitis. Bus rodomi fragmentai iš teatro spektaklių su Fausto Latėno muzika.

 

„Teatras man visuomet atrodė kaip gaivinantis skersvėjis mano akademinėje kūryboje. Tarsi salelė, kurioje leistina realizuoti radikaliausias, banaliausias ir šmaikščiausias mintis, nes į teatro muziką visuomet būdavo žvelgiama atlaidžiau“, – teigia kompozitorius. Pernai pasirodžiusioje Fausto Latėno kompaktinėje plokštelėje „Samba lacrimarum“ įrašyta itin teatriška muzika – būtent ji ir skambės šiame koncerte. Bus atlikta Sonata fleitai ir fortepijonui (1977), Styginių kvartetas Nr. 2 „Šviesiam atminimui“ (1986), Sonata violončelei ir fortepijonui (1978), Pasodoblis altui ir fortepijonui (1988), Sonata smuikui ir fortepijonui (1983) bei „Ašarų samba“ smuikui ir fortepijonui (1985).

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).