Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Vykinto Baltako „(co)ro(na)“ – ansamblio „musikFabrik“ plokštelėje
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-07-29

Vykinto Baltako „(co)ro(na)“ – ansamblio „musikFabrik“ plokštelėje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Muzikos įrašų kompanija WERGO išleido šiuolaikinės muzikos interpretatorių – ansamblio „musikFabrik“ kompaktinę plokštelę Coronation, kurioje šalia Magnuso Lindbergo, Ianniso Xenakiso ir Rebecca’os Saunders kūrinių skamba ir lietuvių kompozitoriaus Vykinto Baltako opusas „(co)ro(na)“ dešimčiai instrumentų (2005).

 

„(co)ro(na)“ – tai spalvinga ir poetiška įtampų bei faktūrų studija, kurioje fortepijono, perkusijos ir ilgų valtornos tonų pagrindas tampa arena aukštiems, groteskiškai plazdantiems kitų ansamblio instrumentų skleidžiamiems garsams.

 

Nuo 1965 metų veikianti WERGO kompanija muzikos pasaulyje tapatinama su naująja XX ir XXI amžių muzika, savito braižo autoriais ir meistriškai šiuolaikinę muziką interpretuojančiais atlikėjais. Naujoji kompaktinė plokštelė priklauso leidyklos serijai, skirtai ryškiausiems „musikFabrik“ ansamblio radijo koncertams ir jų originalioms teminėms programoms.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).