Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Justės Janulytės „Smėlio laikrodžiai“ užbaigs Huddersfieldo festivalį
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-11-23

Justės Janulytės „Smėlio laikrodžiai“ užbaigs Huddersfieldo festivalį [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kompozitorės Justės Janulytės audiovizualinė koncertinė instaliacija „Smėlio laikrodžiai“, kurios premjera įvyko šių metų „Gaidos“ festivalyje, lapkričio 28 d. užbaigs Huddersfieldo šiuolaikinės muzikos festivalio programą.

 

Šio kūrinio atlikimai didžiuosiuose Europos šiuolaikinės muzikos festivaliuose numatyti ir kitąmet: kovą – „MaerzMusik“ Berlyne, birželį – „Holland Festival“ Amsterdame ir rugsėjį – „Varšuvos rudens“ festivalyje.

 

Pasak „Réseau Varèse“ Europos šiuolaikinės muzikos festivalių tinklo vicepirmininko Remigijaus Merkelio, „pasiūlius šį projektą 2009 metais Vienoje vykusioje tinklo asamblėjoje, prie jo iš karto prisijungė tų festivalių meno vadovai, kurie jau anksčiau turėjo patirties pristatydami menkai savo kraštuose žinomą lietuvių šiuolaikinę muziką – tai Grahamas McKenzie (Huddersfield Contemporary Music Festival), Mathiasas Osterwoldas (MaerzMusik) ir Lievenas Bertelsas (Holland Festival). Vėliau prie jų prisijungė ir „Varšuvos rudens“ festivalis. Kitaip tariant, šią idėją palaikė tie festivalių atstovai, kuriems priimtinas būtent tokios estetikos projektas.

 

Stebint šiuo metu įvairiuose tarptautiniuose šiuolaikinės muzikos festivaliuose pristatomą kūrybą, galima teigti, kad tokio tipo tarpdisciplininių audiovizualinių projektų nėra daug. Dauguma jų vienaip ar kitaip susiję su muzikiniu teatru, naratyvu plačiąja prasme ar tiesiog siužetine dramaturgija, daugumoje veikia vienas ar keli solistai, ties kuriais ir koncentruojasi visas sceninis bei muzikinis veiksmas (pavyzdžiui, Heinerio Goebbelso „Eraritraritjaka“). Tuo tarpu tokia konceptuali vizualios ir garsinės išraiškos dermė kaip Justės koncertinėse instaliacijose, yra gana reta.“

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).