Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Naujienos > Jaunoji lietuvių kultūra plinta po Jungtinę Karalystę
 
 
Klasikinė / Šiuolaikinė
Džiazas
Folk / World / Country
Pop / Rock / Urban
Elektroninė
Senoji estrada

Mūsų adresas

NAUJIENOS

2010-11-23

Jaunoji lietuvių kultūra plinta po Jungtinę Karalystę


Jau ketvirtus metus Culture Jam laužys nusistovėjusius stereotipus apie lietuvių tautą Jungtinėje Karalystėje. Savaitės ilgumo festivaliu tapęs Culture Jam renginys šiais metais plečiasi į Škotiją, renginiai vyks Londone, Birmingeme ir Edinburge.

 

Culture Jam – muzikos, meno ir filmų festivalis. Anglijos lietuvių pirmą kartą organizuotas 2007-aisiais Birmingeme, renginys sulaukė daug susidomėjimo ne tik iš lietuvių, bet ir iš britų. Pasak Culture Jam įkūrėjų Agnės Selemonaitės ir Gytės Mankutės, “Jungtinėje Karalystėje nuostabiai kūrybingų lietuvių būrys kasmet plečiasi. Daugelis iš jų jau sėkmingai bendradarbiauja su vietiniais menininkais, tad mes norime ištraukti tuos žmones ir jų darbus į viešumą.“

 

Culture Jam 4 startuos lapkričio 26-ąją rytų Londone esančiame klube Cargo, kuriame pasirodys MTV Europos muzikos apdovanojimų nugalėtoja Jurga Šeduikytė ir elektronikos trio Fusedmarc. Pastarieji yra vieni ryškiausių Lietuvos elektroninės muzikos atlikejų, kuriantys labirintiškas garso kompozicijas su vizualiniu akompanimentu. Jurga Šeduikytė – MTV Baltic Act laimėtoja, viena originaliausių Lietuvos popmuzikos kūrėjų ir atlikėjų. Ji savo pasirodymus toliau tęs Birmingeme, klube The Rainbow, ir Edinburge – Electric Circus.

 

Festivalyje bus nepamiršti ir Jungtinės Karalystės lietuvių fotografų, tekstilės, tapybos bei filmų kūrėjų darbai. Londone Brick Lane esančioje East Gallery, nuo lapkričio 27 iki gruodžio 3 dienos, festivalio svečiai nemokamai galės pamatyti Linos Scheynius, Julijos Svetlovos, Rasmos Noreikytes ir Vikos Množinaitės fotografijos darbus. Bus pristatyta lietuviškojo avangardo tėvu vadinamo Artūro Baryso filmų retrospektyva.

 

Tuo tarpu Edinburge įvairių Škotijos universitetų studentai pristatys savo kūrybą bei supažindins žiūrovus su tekstilės ir tapybos darbų kūrybos procesu, skambant akustinės gitaros garsams. „Garantuota interaktyvi atmosfera, kur laikas pamirštamas“, – pažadėjo renginio koordinatorė Edinburge Simona Zdanavičiūtė.

 

Culture Jam 4 nebūtų įvykęs be Jungtinės Karalystės Lietuvių jaunimo Sąjungos (JKLJS), LR Užsienio reikalų ministerijos, LR ambasados Londone, Lituanica, Ambery Bakery, Ring4Van bei nuostabios komandos žmonių, kurie entuziastingai skyrė savo laisvą nuo darbų ir studijų laiką šiam renginiui įgyvendinti.

 

Culture Jam inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).