Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > „Monologues“ – natų rinkinys violončelei solo
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-01-27

„Monologues“ – natų rinkinys violončelei solo [Klasikinė / Šiuolaikinė]


„Lietuvių muzikos antologijų“ serijoje pasirodė jau šeštasis natų leidinys, šįkart skirtas lietuvių kompozitorių muzikai violončelei solo. Gana negausų pluoštą rankraščių šiam instrumentui peržiūrėjo, atrinko ir redagavo violončelininkas, LMTA profesorius Rimantas Armonas.

 

Leidinys atspindi būdingas šio žanro tendencijas: vyrauja nedidelės apimties kūriniai, kuriuose – griežimo technikų įvairovė. Čia pristatomi šešių lietuvių autorių – Felikso Bajoro, Anatolijaus Šenderovo, Arvydo Malcio, Valentino Bagdono, Juozo Širvinsko ir Vlado Švedo – opusai.

 

Iki šiol „Lietuvių muzikos antologijų“ serijoje buvo išleisti lietuvių kompozitorių chorinės, fortepijoninės, vargoninės ir muzikos fleitoms rinkiniai. Netrukus pasirodys dar pora naujų Muzikos informacijos ir leidybos centro parengtų leidinių: tai bus rinktinės smuikui bei altui solo.

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).