Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Lietuvių kompozitorių muzika skambės Armėnijoje
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-02-05

Lietuvių kompozitorių muzika skambės Armėnijoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Vasario mėnesį Jerevane (Armėnija) 10-tą kartą vykstančiame tarptautiniame muzikos festivalyje “Perspectives XXI” klausytojai bus kviečiami į kelis lietuviškos muzikos koncertus, organizuojamus vasario 11-14 dienomis Aramo Chačiaturiano didžiojoje koncertų salėje ir Jerevano kamerinės muzikos salėje.

 

Šio festivalio nuolatinio dalyvio ir bičiulio, violončelininko Davido Geringo iniciatyva buvo parengtos programos, kuriose ypatingas dėmesys skiriamas dviem mūsų kompozitoriams – Broniui Kutavičiui ir Anatolijui Šenderovui. Šie du autoriai į festivalį kviečiami atvykti svečių teisėmis, o kartu su jais į Jerevaną keliauja ir smuikininkė Ingrida Rupaitė bei du lietuvių atlikėjų kolektyvai – Vilniaus kvartetas bei „Grand Trio“ (klarnetininkas Algirdas Budrys, violončelininkas Davidas Geringas ir pianistas Petras Geniušas). Toks ryškus lietuviškas festivalio akcentas, kuriam suteiktas „Vilniaus dienų“ pavadinimas – tai savotiškas „Vilniaus – Europos kultūros sostinės“ muzikinis fragmentas.   

 

„Grand Trio Vilnius“ atliks Vytauto Laurušo ir Anatolijaus Šenderovo trio, Broniaus Kutavičiaus „Aštuonias Stasio miniatiūras“ (naują versiją klarnetui, violončelei ir fortepijonui), Sonatą fortepijonui bei „Rhytmus-Arhytmus“ violončelei ir fortepijonui.

 

Atskiras koncertas bus skirtas kvartetinei lietuvių kompozitorių muzikai, kurią grieš Vilniaus kvartetas. Skambės Osvaldo Balakausko, Antano Rekašiaus, Broniaus Kutavičiaus, Onutės Narbutaitės styginių kvartetai bei Anatolijaus Šenderovo „Dovydo giesmė“ violončelei solo ir styginių kvartetui.

 

Paskutinis lietuviškos programos koncertas skiriamas orkestrinei muzikai: dvi dalis iš Broniaus Kutavičiaus „Jeruzalės vartų“, Anatolijaus Šenderovo Koncertą smuikui ir kameriniam orkestrui bei Vytauto Laurušo „Maldų simfoniją“ interpretuos Armėnijos kamerinis orkestras ir choras (dirig. Davidas Geringas).

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).