Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Japonijoje išleista debiutinė arfininkės Aistės Baliūnytės plokštelė
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-02-27

Japonijoje išleista debiutinė arfininkės Aistės Baliūnytės plokštelė [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Japonų muzikos leidybos kompanija King International išleido jaunos lietuvių arfininkės Aistės Baliūnytės pernai Japonijoje įrašytą kompaktinę plokštelę „Arfos revoliucija“(Aistė Baliūnytė. Harp Revoliution. KKCC3022, King International Inc.).


Plokštelėje – 23 originalūs įvairių epochų ir šalių kompozitorių  kūriniai arfai. Šalia L. van Beethoveno „Variacijų šveicarų liaudies dainų temomis“, R. Wagnerio „Valkirijos“ III-jo veiksmo finalo, A.Glazunovo preliudo ir variacijų iš baleto „Raimonda“, plokštelėje skamba ir lengvesnė muzika – A. Kostelanetzo, L. Schifrino kūriniai, dvi J. Williamso temos iš kino filmo „Haris Poteris ir išminties akmuo“. Japonų klausytojams pristatomas ir Vytauto Klovos (g. 1926 m.) „Lento cantabile con espresione“. Tarp kitų Aistės atliekamų retų kūrinių – Japonijoje pirmą kartą į kompaktinę plokštelę įrašytas žinomo skulptoriaus, arfininko ir kompozitoriaus  Kohei Amada (1892 – 985) kompozicija „Shokasoshinsho“.


Debiutinė Aistės Baliūnytės plokštelė plačiai anonsuojama nacionalinėje ir regioninėje Japonijos spaudoje. Solidus muzikos žurnalas „Rekodo no geijutsu“ įtraukė plokštelę į rekomenduojamų naujienų sąrašą. Žurnalo vasario mėnesio numeryje muzikologo Jiro Hamada recenzijoje rašoma: „Stebina tokios jaunos atlikėjos demonstruojama stabili technika, atliekamos muzikos išbaigtumas,  bet dar labiau verta pažymėti jos muzikinį jautrumą ir talentą, leidžiantį jai paversti „savais“ pačius skirtingiausius kūrinius“.
 


LR kultūros atašė Japonijoje informacija

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).