Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Arvydo Malcio „Narcizas“ – Max-Rostal konkurse Berlyne
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-03-17

Arvydo Malcio „Narcizas“ – Max-Rostal konkurse Berlyne [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kovo 22-29 dienomis Berlyne vyks tarptautinis Max-Rostal smuikininkų ir altistų konkursas. Į privalomą konkurso programą altų grupėje (konkurso metu pasirodys 44 altistai iš 30 pasaulio šalių) buvo atrinktas ir lietuvių kompozitoriaus Arvydo Malcio kūrinys „Narcizas“ (2007) altui solo. Tai virtuoziškas šešių minučių trukmės opusas, reikalaujantis išskirtinio meistriškumo ir muzikalumo. Struktūrinį kūrinio pagrindą sudaro serija ir įvairios jos transformacijos. Emocinis krūvis čia skiriamas ritmikai, štrichams, dinamikos kontrastams, atlikėjo išradingumui.

 

Šis kūrinys kartu su kitais lietuvių autorių opusais altui solo bus išleistas altisto Roberto Bliškevičiaus redaguojamame leidinyje „Lietuvių kompozitorių muzika altui solo“. Būsimoji rinktinė – tai dar viena dalis iš Muzikos informacijos ir leidybos centro leidžiamos „Lietuvių muzikos antologijų“ natų serijos.

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).