Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Koncertas Stasio Vainiūno 100-mečiui
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-03-17

Koncertas Stasio Vainiūno 100-mečiui [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kovo 22 d., sekmadienį, 16.00 val., Taikomosios dailės muziejuje įvyks koncertas, skirtas kompozitoriaus, pianisto, pedagogo Stasio Vainiūno (1909-1982) gimimo 100-mečiui. Svarbiausias šio autoriaus kūrybinės laboratorijos instrumentas – fortepijonas, o didžiąją jo kūrybos dalį sudaro instrumentiniai kūriniai – nuo smulkių pjesių iki stambių opusų. Šiame koncerte kaip tik ir skambės kamerinės Vainiūno kompozicijos, kurių centrinė ašis – fortepijonas.

 

Ankstyvojo periodo Fortepijoninis trio (1945) nuo pat pirmojo atlikimo tapo populiarus. Tai emocionalus, dainingas, kontrastingų nuotaikų kūrinys. Pats kompozitorius Trio vertino kaip kompozicinių ieškojimų laikotarpio opusą. Fortepijoninis kvintetas Nr. 2 (1966) priskiriamas prie iškiliausių Stasio Vainiūno kūrinių. Jame romantizmo tradicijos darniai susijungė su modernesnėmis raiškos priemonėmis bei lietuvišku koloritu. Sonata smuikui ir fortepijonui, op. 38 (1971) – tai jau vėlyvasis kompozitoriaus darbas, išsiskiriantis ypatingu lyrizmu. Klausytojai išgirs ir populiariąsias Stasio Vainiūno pjeses fortpepijonui.

 

 

Atlikėjai

 

Birutė Vainiūnaitė (fortepijonas)

Asta Krikščiūnaitė (sopranas)

Dalia Suraučiūtė (smuikas)

Eugenijus Žarskus (fortepijonas)

Valstybinis Vilniaus kvartetas

Fortepijoninis trio „Fort vio“

 

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).