Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Šarūno Nako muzika – Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-04-02

Šarūno Nako muzika – Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Balandžio 6 d., pirmadienį, 18 val., Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje įvyks ciklo „Alma mater musicalis“ koncertas, skirtas Nacionalinės premijos laureato Šarūno Nako kūrybai.

 

Šarūnas Nakas: „Šv. Jonų bažnyčios erdvė yra bene centrinė viso Vilniaus ir jo istorijos ašis. Į ją norisi įžengti apsivalius ir nusiteikus nekasdienei patirčiai. Džiaugiuosi galėdamas pakviesti klausytojus tokiai kelionei ir viliuosi, kad jie patirs bent keletą jiems patiems svarbių akimirkų.“

 

Koncerte skambės keturi Šarūno Nako kameriniai kūriniai: „Gralio taurė“ (Juliaus Juzeliūno atminimui, 2001), „Sanguis“ (2002), „Relikvijorius“ (Bronio Savukyno atminimui, 2008) ir „Kripta“ (Diedukų atminimui, 1996). Anot autoriaus, tai „muzika beveik be garsų ir judesių, nelyg vos pastebimos ženklų procesijos, trumpam išnyrančios iš užmaršties ir vėl į ją nugrimztančios.“

 

Kūrinius atliks „Subtilusis trio“ (Aistė Bružaitė, Rita Mačiliūnaitė, Tomas Bieliauskas), SAGA Duo (Arnoldas Gurinavičius – kontrabosas, Saulius Astrauskas – mušamieji), Andrius Žiūra (klarnetas) ir Artūras Zimblys (mušamieji).

 

Antrojoje dalyje choras „Liepos“, vadovaujamas Audronės Steponavičiūtės-Zupkauskienės, padainuos Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Vaclovo Augustino, Mindaugo Urbaičio ir Vinco Kudirkos kūrinius.

 

Koncertą ves muzikologė Laimutė Ligeikaitė. Į susirinkusius kreipsis Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektorius prof. Romualdas Ginevičius. Renginį organizuoja Lietuvos muzikų rėmimo fondas.

 

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).