Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Skambės Juliaus Gaidelio muzika chorui
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-04-20

Skambės Juliaus Gaidelio muzika chorui [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Balandžio 22 d., LMTA Kongresų rūmų Kamerinėje salėje (Tilto g. 16), 18 val., skambės Juliaus Gaidelio chorinė muzika. Koncerte choras „Vilnius“, vadovaujamas meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Povilo Gylio bei dirigento Jurijaus Kalco atliks  ištraukas iš kompozitoriaus „Kantatos apie Lietuvą“, taip pat „Kantatą lietuviškam žodžiui“, dainas „Benamio malda“, „Pasėjau dobilą“, „Dainininkų maršas“, „Piemenėlis“ bei kitus chorinius kūrinius, kai kurie iš jų bus atliekami pirmą kartą. Mintimis apie kompozitorių, jo nueitą kūrybinį kelią dalinsis muzikologė Dana Palionytė.

 

Ši programa – tai choro „Vilnius“ jau penktus metus rengiamo ciklo „Lietuvos choro meno kūrėjai“ dalis.  

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).