Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Loretos Narvilaitės premjera – „Klaipėdos muzikos pavasaryje“
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-04-21

Loretos Narvilaitės premjera – „Klaipėdos muzikos pavasaryje“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Balandžio 24 d., Klaipėdos koncertų salėje, viename iš festivalio „Klaipėdos muzikos pavasaris“ koncertų įvyks kompozitorės Loretos Narvilaitės kūrinio „Žaibai ir vėjai (Pamačius vakarą dangaus dugne)“  trombonui ir mušamiesiems premjera.

 

Ši kompozicija buvo kurta konkretiems atlikėjams – Mike’ui Svoboda’i (trombonas, Vokietija) ir Sauliui Astrauskui (mušamieji), kurie bus ir pirmieji jos atlikėjai.

 

Loreta Narvilaitė: „Seniai turėjau sumanymą parašyti kūrinį Mike’ui Svoboda’i, trombonininkui, kurio meistriškumu žaviuosi nuo 1995-ųjų metų festivalio „Kopa“. Kompiuteryje jau kurį laiką buvau išsaugojusi pradinius kūrinio eskizus, skirtus trombonui bei mušamiesiems. Atlikėjo paskatinta šiemet sugrįžau prie šios idėjos ir su dideliu polėkiu per nepilnus du mėnesius ją įgyvendinau.

Antra vertus, Sauliaus Astrausko aistra savo profesijai, nuolatinis skatinimas bei ieškojimas paties geriausio skambesio suteikė galimybę pažinti ir pasirinkti gausų, spalvingą mušamųjų instrumentų arsenalą.

 

Pavadinimą kūrybinio darbo pabaigoje „pašnibždėjo“ Henriko Radausko eilėraštis, labiausiai atliepęs tiek pačios muzikos, tiek jos autorės emocijas.“

 

Kūrinyje vienodai reikšmingos ir sudėtingos abiejų solistų partijos. Išnaudojamas platus trombono diapazonas, dominuojant aukšto registro ir smulkios faktūros garsams, daugiagarsiams akordams, ilgoms, dainingoms frazėms.

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).