Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Lietuvių kompozitorių muzika skamba Odesoje
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-04-23

Lietuvių kompozitorių muzika skamba Odesoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Balandžio 24-26 dienomis Odesoje penkioliktą kartą vyks tarptautinis šiuolaikinio meno festivalis „Two Days and Two Nights of New Music“, kurio programoje tradiciškai skambės ir lietuvių kompozitorių muzika. Jau ne pirmą kartą renginyje bus atliekama Vytauto Germanavičiaus kūryba – belgų duetas „Duo Phoenix“ gros specialiai jiems sukurtą  „Le desir“ balsui ir klarnetui (Marie Étienne tekstas, 2007). Taip pat skambės Vidmanto Bartulio „Trečiasis greitasis, arba Glinkos ir Nemirovičiaus-Dančenkos kelionė traukiniu iš Sankt Peterburgo į Maskvą“ smuikui, fortepijonui ir styginių orkestrui (2008) bei Arvydo Malcio „Perskelta tyla“ styginių orkestrui (2004). Šiuos du kūrinius grieš Odesos filharmonijos kamerinis orkestras, diriguojamas Ihorio Shavruko.


Nuo 1995 metų Odesoje vykstantis festivalis „2d2n of New Music“ yra vienas svarbiausių šiuolaikinio meno renginių Ukrainoje. Unikaliame, dieną ir naktį vykstančiame meniniame vyksme neapsiribojama vien šiuolaikine muzika – prie jos prisideda ir vizualieji menai, drauge sukurdami išskirtinę festivalio atmosferą.

 

 

MILC inf.

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).