Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Čiurlionistika pasipildė nauja monografija
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-04-24

Čiurlionistika pasipildė nauja monografija [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Čiurlionistika ką tik pasipildė nauja monografija, kurią išleido Australijoje gyvenanti dr. Genovaitė Kazokienė. Knyga „Musical Paintings“ („Muzikiniai paveikslai“) parašyta anglų kalba ir bus pristatoma Vilniuje bei Kaune.

 

Knygos pagrindu tapo prieš dvidešimt penkis metus autorės Australijoje apginta menotyros disertacija, kurioje buvo nagrinėjama muzikinio mąstymo įtaka M.K.Čiurlionio tapyboje. 280 puslapių knygoje, kurioje gausu Čiurlionio dailės darbų iliustracijų, autorė diskutuoja ir apie dažną Čiurlionio meno gerbėją intriguojantį klausimą – simbolių ir metaforų prasmes dailininko darbuose. Atskiru skyriumi aptariamas Čiurlionio epochos filosofinis ir kultūrinis kontekstas, formavęs menininko meninį braižą ir mąstymą.

 

Knyga bus pristatoma Kaune, balandžio 28 dieną, 16 val., Nacionaliniame M.K.Čiurlionio muziejuje ir Vilniuje, balandžio 29 dieną, 17 valandą, M.K.Čiurlionio namuose (Savičiaus g. 11). Pristatymo renginiuose dalyvaus muzikologas Jonas Bruveris, Nacionalinio M.K.Čiurlionio muziejaus direktorius, menotyrininkas Osvaldas Daugelis, M.K.Čiurlionio namų direktorius, menotyrininkas Stanislovas Urbonas, muzikologas Darius Kučinskas, iš Australijos specialiai atvykusi rašytoja Gražina Pranauskienė, knygos redaktorius, pianistas Rokas Zubovas.

 

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).