Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Išleista Arturo Bumšteino kompaktinė plokštelė
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-04-29

Išleista Arturo Bumšteino kompaktinė plokštelė [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Neseniai įsikūrusi lenkų įrašų kompanija „Bôłt“ išleido kompozitoriaus Arturo Bumšteino kompaktinę plokštelę Uniforms. Tai jau devintas šio menininko, gyvenančio tarp Vilniaus ir Varšuvos, albumas, kuriame buvo įrašyti 2004-2007 metais sukurti kūriniai. 

 

„Esperantosound“ (2007), „This Uniform“ (2004), „Glockenspiel“ (2006), „Second Sequentina“ (2005) ir „Visa“ (2006) gana išsamiai pristato Arturo Bumšteino kompozicinių principų įvairovę. Pasak CD bukleto autoriaus muzikologo Michalo Mendyko (jis yra ir „Bôłt“ steigėjas), šį lietuvių kūrėją būtų galima pavadinti amerikietiškosios eksperimentinės mokyklos tradicijų sekėju. Jo muzikos stilių kritikas apibūdina kaip elektroakustinį avangardą su ankstyvojo minimalizmo priemaišomis, neįprastomis formomis, netikėtomis heterofoninėmis struktūromis ir išradingais konsonansais.

 

Prie ankstyvojo 9-ojo dešimtmečio stiliumi išleisto albumo apipavidalinimo prisidėjo ne tik pats muzikos autorius, bet ir ištikimas lietuvių muzikos propaguotojas ir atlikėjas, violončelininkas Antonas Lukoszevieze, kurio fotografijos panaudotos kuriant CD bukleto ir viršelio dizainą.

 

„Bôłt“ – tai naujas vardas šiuolaikinės muzikos leidybos arenoje. Šią nedidelę Varšuvoje įsikūrusią kompaniją, kurios interesų rate dominuoja Rytų Europos naujoji muzika, įsteigė ir kuruoja Michałas Mendykas, be leidybinės veiklos dar ruošiantis laidas Lenkijos radijo antrojoje programoje, bendradarbiaujantis su „Dziennik“ dienraščiu bei redaguojantis šiuolaikinės muzikos žurnalą „Glissando“.

 

Artimiausiuose „Bôłt“ planuose – ne tik dar vienas Arturo Bumšteino CD, bet ir kitų lietuvių kompozitorių autoriniai albumai.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).