Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Snieguolės Dikčiūtės misterijos ,,Pašvęstojo gimimas. Prabudimai“ premjera
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-05-04

Snieguolės Dikčiūtės misterijos ,,Pašvęstojo gimimas. Prabudimai“ premjera [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Gegužės 8 d., 13 val.,  Vilniaus  Šv. Apaštalų Jokūbo ir Pilypo bažnyčioje įvyks kompozitorės Snieguolės Dikčiūtės misterijos ,,Pašvęstojo gimimas. Prabudimai“ premjera. Šio projekto unikalumas – tai tiltų tiesimas tarp menininkų, negalią turinčių asmenų ir bendruomenės, tai bendras jų kūrybinis procesas ir rezultatas – teatro, muzikos ir dailės pagalba kūrybos metu prisiliesti prie paslapties (misterija – paslaptis, slėpinys: kodėl gimstame ar tampame skirtingi, kitokie?). Misterijos kūrėjai, visus atėjusiuosius, įtraukia į bendrą veiksmo procesą.

 

Ši muzikinė kompozicija pagrįsta skaičiaus septyni semantika, tilto tarp šiapus ir anapus idėja. Režisūrinio sprendimo esmė – veiksmas, besirutuliojantis judant po bažnyčios erdvę – simbolizuoja žmogau klajonę tarp savo klystkelių, pasimetimų, nežinios, laukimo, baimės, kol kelionės pabaigoje surandamas žinojimas ir ramybė. Misterijoje svarbios Gimimo paslapties, Prisikėlimo bei Motinos temos.

 

Autoriai

Muzikos ir veiksmo autorė - SNIEGUOLĖ DIKČIŪTĖ 

Tekstų autoriai - OSKARAS MILAŠIUS, GASPARAS ALEKSA

Dailininkai - AINA LAUČIŪTĖ, LINAS CICĖNAS

Choreografas - ARNOLDAS RIEKUMAS

 

Solistai                     

PETRAS VYŠNIAUSKAS (saksofonas)

VALDAS NARKEVIČIUS  (gitara)

EGLĖ JARMOLAVIČIŪTĖ (vokalas)

JOSHUA MCCLUNG (perkusija; JAV) 

                                       

Dalyvauja: LŽNS naujos muzikos grupė, Vilniaus neįgaliųjų šokių kolektyvas, teatro trupė.

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).