Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > „Vilniaus festivalyje“ – Osvaldo Balakausko „Tetra“
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-05-15

„Vilniaus festivalyje“ – Osvaldo Balakausko „Tetra“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Šių metų „Vilniaus festivalis“, turtingas užsienio kompozitorių ir atlikėjų programomis, gegužės 23 dienos koncerte pristatys ir vieną lietuvių autoriaus kūrinį – Osvaldo Balakausko simfoninę poemą „Tetra“ (2007). Prieš pora metų jubiliejiniam kompozitoriaus vakarui opusą užsakiusi Lietuvos nacionalinė filharmonija ir šį kartą klausytojus kvies į Didžiąją salę, kur grieš Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Juozo Domarko.

 

Simfoninės poemos nuoroda, anot Osvaldo Balakausko, pasirinkta dėl jos formos ir žanro neapibrėžtumo, o pats „Tetra“ pavadinimas (graikiškai – keturi) „apibendrina šiame kūrinyje naudojamą keturgarsį kontrapunktą (du tonai prieš du tonus), kuris laisvai papildomas (papuošiamas) kitomis faktūromis“.

 

Šį kūrinį kompozitorius vadina „savotiškomis variacijomis“ ir teigia, kad kurdamas vengė daug įvairios medžiagos, vietoj to pasirinkdamas kelis pagrindinius motyvus.

 

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).