Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > „Druskomanijos“ festivalis - ne tik Druskininkuose
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-05-19

„Druskomanijos“ festivalis - ne tik Druskininkuose [Klasikinė / Šiuolaikinė]




Jau 25-erius metus Lietuvos kompozitorių sąjungos organizuojamas Druskomanijos festivalis šiemet išplėtė savo renginių geografiją iki Vilniaus, Trakų ir Palangos. Gegužės 20 – birželio 16 dienomis vyksiančių festivalio koncertų spektras apima įvairiausio žanro ir stiliaus muzikos kūrinius: tai jau tradiciniu tapęs Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertas (dirigentas Donatas Katkus), ypatingų festivalio svečių – Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro (vyr. dirigentas ir meno vadovas Juozas Domarkas) – pasirodymas, daugybė kitų kolektyvų. Trečius metus iš eilės festivalio ribos prasiplėtė kitų meno sričių projektais. Šiemet tai šokio spektaklis „Ebriatum“ („Fused Marc“ ir „ART’i“), „Contemporary Music Stage Performers“ ir jų projektas „Muzika yra labai labai labai labai labai svarbi“, klaipėdiečių dailės studentų darbų paroda bei jungtinis Vilniaus dailės akademijos ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų muzikinių instaliacijų projektas.

 

Be visų naujovių, šių metų „Druskomanija“ įsitraukia ir į muzikinių laboratorijų tinklą „PROCESAS“, kurį organizuoja VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“. Festivalio ir laboratorijų tinklo svečiai – žymūs kompozitoriai Johnas Woolrichas, Tansy Davies, Adamas Gorbas (Didžioji Britanija), Rytis Mažulis, atlikėjų kolekyvai „The Composers Ensemble“ (Didžioji Britanija), „Vilniaus fagotynas“. Laukiama ir gausaus jaunųjų kompozitorių būrio iš įvairių šalių.

 

Visi festivalio renginiai yra nemokami. Šis projektas – tai nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ dalis, o visi koncertai priklauso ciklui „Europos menų mokykla“. 

 

Festivalio programa

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).