Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Linui Rimšai įteikta Sidabrinės gervės statulėlė
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-06-01

Linui Rimšai įteikta Sidabrinės gervės statulėlė [Kinas / Teatras]


Gegužės 29 d. jau antrą kartą buvo apdovanoti labiausiai Lietuvos kinui nusipelnę kūrėjai – jiems įteiktos Sidabrinės gervės statulėlės. Tarp režisierių, aktorių ir kitų kino meno žmonių į sceną atsiimti apdovanojimo lipo ir kompozitorius Linas Rimša – vertinimo komisija jo muziką dokumentiniam filmui „Vabzdžių dresuotojas“ pripažino geriausiu kompozitoriaus darbu.

 

Šis filmas tapo daugiausiai apdovanojimų gavusiu metų projektu – be geriausios muzikos kategorijos, „Vabzdžių dresuotojo“ kūrybinei grupei atiteko dar trys  apdovanojimai: už režsieriaus darbą (režisierių grupė Donatas Ulvydas, Linas Augutis, Marek Skrobecki, Rasa Miškinytė), scenarijų (Linas Augutis, Donatas Ulvydas, Jonas Banys) ir geriausią prodiuserės darbą (Rasa Miškinytė).

 

Komisijos vertinimui buvo pateikti 5 pilnametražiai filmai, 6 trumpametražiai filmai, 9 dokumentiniai filmai, 9 animaciniai filmai, 7 TV filmai ir 4 studentų darbai. Komisiją sudarė kino režisierius Audrius Stonys, kompozitorius Algirdas Martinaitis, Jaunimo teatro aktorius Vidas Petkevičius, režisierius Marijonas Giedrys, operatorius Ramūnas Greičius ir kino kritikė Živilė Pipinytė. Komisijos pirmininkė – tarptautinių kino festivalių žiuri narė, Šiaurės šalių kino forumo „Scanorama” direktorė Gražina Arlickaitė.

 

 

MILC inf.

 

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).