Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > „Vox Juventutis’09“: vienuolika premjerų chorui
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-06-10

„Vox Juventutis’09“: vienuolika premjerų chorui [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Birželio 18 d., 18 val., Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės jauniausios  kompozitorių kartos chorinių kūrinių premjeros, sukurtos „Vox Juventutis’09“ konkursui. Jau trečią kartą Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“ ir Lietuvos liaudies kultūros centras rengia jaunųjų kompozitorių-studentų kūrinių chorui konkursą, kurio tikslas – plėsti lietuvių šiuolaikinės muzikos repertuarą ir skatinti jaunuosius autorius kurti chorui.

 

Kūrinius pateikė penkiolika jaunųjų kompozitorių, iš kurių choro „Jauna muzika“ meno vadovas ir kompozitorius Vaclovas Augustinas koncertiniam atlikimui atrinko vienuolika. Gyvas kūrinių atlikimas – tai vienas iš praktinių kompozitoriaus žinių ir gebėjimų patikrinimų, paliekant nuošalyje kompiuterį, natų rašymo programas ir garsą generuojančius procesorius. Profesinį kelią pradedančiam kūrėjui šis konkursas yra ne tik iššūkis, bet ir galimybė eksperimentuoti, pažinti žmogaus balso, chorinio dainavimo galimybes, o svarbiausia – tai galimybė būti įvertintam ne tik profesionalios komisijos bei choro „Jauna muzika“ dainininkų, bet ir koncerto klausytojų.

 

Kompozicijas atliks Vilniaus miesto savivaldybės choro „Jauna muzika“ dainininkai, diriguojami meno vadovo Vaclovo Augustino ir chormeisterio Egidijaus Kavecko. Klausytojai išgirs lietuvių ir užsienio kompozicijos studentų darbus (tarptautinį atspalvį koncertui suteiks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos užsienio studentų, studijuojančių pagal „Erasmus“ programą, kūriniai).

 

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).