Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Renginių cikle „Tebūnie naktis!“ – lietuviškos premjeros ir klasika
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-06-17

Renginių cikle „Tebūnie naktis!“ – lietuviškos premjeros ir klasika [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Birželio 20 d., 22.30 val., Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme (Vilniaus g. 41) vyks renginių ciklo „Tebūnie naktis!“ programa, kurioje senosios lietuvių tradicijos bus jungiamos su naujuoju menu: autentiška liaudies kūryba – su elektronine muzika, etnografiniai ženklai – su šiuolaikiniais vizualiais menais.

 

 

„Folk session“

Tautinių instrumentų ansamblis „Tūto“ pristatys autentiškus folkloro kūrininius bei  originalias aranžuotes, skambės jaunosios kartos kompozitorių – Jono Jurkūno ir Arturo Bumšteino kūrinių premjeros. Jono Jurkūno kūrinys „So Sho Fo“, sukurtas jungiant šiuolaikinę elektroninę muziką su lietuvių folkloro motyvais („elektrofolkas“). Arturo Bumšteino „Untiteled (Tuto)“ – tai tarsi lopšinė Vilniui, kurioje kompozitorius savo santykį su liaudies muzikos instrumentais išreiškė pasitelkęs minimalizmą.

 

Tautinis identitetas lietuvių muzikos klasikoje ir nūdienoje

Vytauto Klovos kūrinį „Ganyklų dainos“ (1967) atliks tenoras Mindaugas Jankauskas ir tautinių instrumentų ansamblis „Tūto“. Felikso Bajoro „Sakmių siuita“ (1968), sukurta pagal autentiškas lietuvių sakmes, pirmą kartą bus papildyta vaizdo projekcijomis; kūrinį atliks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absolventė Kristina Žaldokaitė (sopranas) ir meno aspirantė Birutė Asevičiūtė (fortepijonas). Loretos Narvilaitės  „Nemirtingumas“ (2000) bus pirmą kartą atliekamas birbyne (Nerijus Martinaitis).

 

Daugiau apie vakaro programą rasite čia

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).