Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Festivalis „Muzikinis pajūris“ prasidės Giedriaus Kuprevičiaus premjera
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-07-30

Festivalis „Muzikinis pajūris“ prasidės Giedriaus Kuprevičiaus premjera [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Rugpjūčio 1 dieną Klaipėdoje prasidėsiantis XII operos ir simfoninės muzikos festivalis „Muzikinis pajūris“ bus atidarytas kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus miuziklo „Veronika“ premjera. Dviejų dalių muzikinis kūrinys buvo sukurtas pagal Antano Vienuolio apsakymą „Paskenduolė“ ir skirtas šio „apsakymo šimtmečiui ir nepakitusiai dabarčiai“.

 

Pasak kompozitoriaus, „Veronikos“ muzika balansuoja tarp operos ir miuziklo. Atlikėjai turi galimybę atskleisti savo vokalinius ir artistinius sugebėjimus, o miuziklo režisierius Jonas Vaitkus – atverti netikėtą ir įtikinančią apsakymo versiją. Svarbų vaidmenį spektaklyje atlieka choras, kuris yra Veronikos gyvenimo dalyvis ir stebėtojas.

 

Kompozitorius Giedrius Kuprevičius: „Veronika“ – miuziklas apie mus, papasakotas šimtmečio senumo apsakymo puslapiuose. Tai yra labai šiuolaikiškas siužetas, kuriame subėga skaistumo, pasmerkimo, emigracijos, tikėjimo, atsakomybės, meilės ir savižudybės temos.“

 

Sukurti miuziklą kompozitoriui pasiūlė Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras teatras – jame ir įvyks kūrinio premjera.

 

Daugiau informacijos apie premjerą rasite čia.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).