Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Vytauto Laurušo muzika – Davido Geringo kompaktinėje plokštelėje „Discorsi“
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-08-24

Vytauto Laurušo muzika – Davido Geringo kompaktinėje plokštelėje „Discorsi“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Vokietijos leidybos kompanija „Profil Medien GmbH“, bendradarbiaudama su Muzikos informacijos ir leidybos centru, išleido violončelininko Davido Geringo kompaktinę plokštelę „Discorsi“, kurioje skamba kompozitoriaus Vytauto Laurušo muzika. Įrašant šį diską, žymiam solistui ir dirigentui talkino eilė lietuvių muzikantų (Algirdas Budrys, Petras Geniušas, Rimantas Armonas, Mindaugas Bačkus, Vytautas Sondeckis, Robertas Šervenikas, Gintaras Rinkevičius ir kiti) bei garso režisierius Arūnas Zujus.

 

Ši kompaktinė plokštelė – tai artimos draugystės, nuo 2002 metų siejančios Davidą Geringą ir Vytautą Laurušą, rezultatas. Kūrybinio bendradarbiavimo dėka, kompozitorius per tą laiką  sukomponavo ne vieną naują kūrinį, dedikuotą Davidui Geringui; keturi jų skamba naujajame leidinyje: Discorso concitato (2003) violončelei ir simfoniniam orkestrui, Concento di corde (2005) dviems violončelėms, Concerto da camera (2007) septynioms violončelėms, Madrigale strumentale (2009) violončelei, klarnetui ir fortepijonui.

 

„Discorsi“ pratęsia šiuolaikinės lietuvių muzikos įrašų ciklą, kurį sumanė ir realizuoja Davidas Geringas. 2002 metais pristatęs leidinį „My recollections“, į kurį buvo surinkti ryškūs lietuvių kūriniai violončelei, 2008 metais violončelininkas išleido autorinį savo bičiulio kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo CD „David’s Song“. Kitąmet solistas planuoja išleisti autorinę Osvaldo Balakausko muzikos plokštelę.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).