Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Lietuvių muzika skambės „Consonances“ festivalyje Prancūzijoje
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-09-01

Lietuvių muzika skambės „Consonances“ festivalyje Prancūzijoje [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Rugsėjo 12 dieną, Saint Nazaire (Prancūzija), jau 19-tą kartą prasidės „Consonances“ festivalis. Atidarymo koncerto programą, kartu su festivalio meno vadovu, smuikininku Philippe’u Graffinu, pristatys Lietuvos kamerinis orkestras, diriguojamas Roberto Šerveniko. Šalia užsienio autorių muzikos skambės lietuvių kompozitorių kūriniai styginių orkestrui – Ramintos Šerkšnytės „De profundis“ ir Balio Dvariono „Prie ežerėlio“. Antrąją festivalio dieną bus atliekamos Broniaus Kutavičiaus „Dzūkiškos variacijos, Onutės Narbutaitės „Melodija Alyvų sode“ bei Jono Tamulionio „Toccata diavolesca“.

 

Lietuviškas akcentas festivalio organizatorių pasirinktas neatsitiktinai. Vilnius, šiemetinė Europos kultūros sostinė, jiems buvo įdomus ne tik šiuo aspektu, bet ir istoriniu, -  kaip praeities kultūrinis žydų centras, vadintas Šiaurės Jeruzalės vardu, šiandien išlikęs jau tik prisiminimuose ir rašytiniuose šaltiniuose.

 

Prieš kelis metus „Consonances“ festivalyje kviestinio kompozitoriaus teisėmis yra viešėjęs Vytautas Barkauskas. Tąkart nuskambėjo ir specialiai šiai progai sukurtas „Jeux“ smuikui ir ansambliui, dedikuotas jo pirmajam atlikėjui bei įkvėpėjui Philippe’ui Graffinui.

 

MILC inf.
© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).