Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Anatolijus Šenderovas – Uzedomo muzikos festivalio kviestinis kompozitorius
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-09-15

Anatolijus Šenderovas – Uzedomo muzikos festivalio kviestinis kompozitorius [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Rugsėjo 19-30 dienomis, Uzedomo muzikos festivalyje (Vokietija), kviestinio kompozitoriaus teisėmis viešės lietuvių kompozitorius Anatolijus Šenderovas. Festivalio metu bus atlikti penki šio autoriaus kūriniai, tarp kurių – specialiu užsakymu sukurtos keturios kadencijos Beethoveno Koncertui fortepijonui op.61a (Koncerto smuikui autorinė versija). Autoriaus žodžiais tariant, „tai lyg tiltas tarp Beethoveno Fortepijoninio ir jo versijos – Koncerto smuikui, tiltas tarp Beethoveno laikų ir mūsų dienų muzikos…“ Koncertą atliks pianistas Peteris Jablonski’s (Švedija-D.Britanija), Baltic Youth Philharmonic simfoninis orkestras, dirigentas Kristjanas Järvi’s (JAV-Estija).

 

Festivalio metu laukiama ir Anatolijaus Šenderovo kūrinio „Fanfares from the past“ trimitui, smuikui ir violončelei premjeros, kurią parengė trimitininkas Christianas Batzdorfas, smuikininkas Wolfas-Dieteris Batzdorfas ir violončelininkas Davidas Geringas.

 

Kiti koncertuose skambėsiantys kompozitoriaus kūriniai – „Dovydo giesmė“ violončelei ir styginių kvartetui (atliks Davidas Geringas ir „Art Vio“ kvartetas), Styginių kvartetas Nr.1 bei „Con amore“ šešioms violončelėms.

 

Anatolijaus Šenderovo muzika yra gerai žinoma Vokietijoje. Šių metų pradžioje Berlyno „Konzerthaus“ kamerinėje salėje įvyko jo autorinis koncertas, 2004 metais kompozitorius buvo reziduojantis Osnabriuko festivalio kompozitorius; tais pačiais metais Anatolijus Šenderovas pakviestas garbės svečio teisėmis į „Europäischer Musik Sommer“ (Berlynas) festivalį, o 2002 metais tame pačiame festivalyje už „Concerto in Do“ violončelei ir simfoniniam orkestrui jam buvo paskirta Europos kompozitoriaus premija.

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).