Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Savaitės akcentas - lietuviškos muzikos ritmai Superfly radijo programoje
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-09-15

Savaitės akcentas - lietuviškos muzikos ritmai Superfly radijo programoje [Pop / Rock / Urban]


Šią savaitę Austrijos muzikinė radijo stotis Superfly savo klausytojams pristatys Muzikos informacijos ir leidybos centro kompaktinę plokštelę NOTE Lithuania POP / ROCK / ELECTRONICA 2009. Lietuvos atlikėjų muzika skambės rubrikoje „Savaitės akcentas“. Laidos vedėjas Tomas De Martinas supažindins Vienos publiką su, jo nuomone, pačiomis geriausiomis Superfly radijo muzikos stilių atitinkančiomis rinkinio dainomis.  Visą savaitę iki rugsėjo 21 dienos skambės migloko „Bananamilk“, 2Good „For Them To Be Blessed“, Mario Basanov & Vidis „I‘ll Be Gone“, Jurgos „Running“, Leon Somov feat. Jazzu „Who RU?“ ir Make It Real Project „Buildning“.

 

Lietuvos klausytojai laidų transliaciją gali išgirsti internete http://www.superfly.fm/ rugsėjo 15 dieną, 17.40 ir 19.40 val., rugsėjo 16 dieną - 10.40 ir 20.40 val. Lietuvos laiku.

 

„Tai - gaivi muzika, atverianti naujas perspektyvas; skamba šiek tiek kitaip, nei esame įpratę, todėl yra įdomi. Manau, kad Superfly klausytojams ji tikrai patiks“, - mintimis apie naujausią lietuvišką NOTE Lithuania POP / ROCK / ELECTRONICA 2009 dalinosi Superfly radijo stoties muzikos redaktorius Michaelis Kreineris.


Paskutinį, šeštąjį serijos „NOTE Lithuania“ diską šių metų pradžioje specialiai MIDEM 2009, vienai svarbiausių muzikos industrijos mugių pasaulyje, išleido Muzikos informacijos ir leidybos centras. Šioje kompaktinėje plokštelėje nerasite prodiuserių „pagamintų“ popgrupių ar TV realybės šou nugalėtojų. Vietoje to, čia pristatomi muzikantai, kurie yra tapę nemaža sensacija internete, kurie rengia uždegančius gyvus pasirodymus, kurie neišduos muzikos dėl didesnio uždarbio. Į CD įtrauktų kompozicijų autoriai ir atlikėjai – tai ir ambicingi naujokai (migloko, 2Good), ir patyrę scenos senbuviai (Biplan, Siela); tai ir roko, ir elektronikos, ir intelektualios popmuzikos atstovai, tarp kurių net du MTV Best Baltic Act laimėtojai (Happyendless ir Jurga); tai visi, kurie nesitenkina tuo, ką pasiekę, ir nuolat ieško naujovių.


Superfly.fm – viena populiariausių Vienos jaunimo muzikos radijo stočių. Muzikinė kryptis gan plati – nuo soul iki black music, taip pat funk, jazz, hip-hop, dance, electro, drum ‘n‘ bass. Stotis buvo pavadinta Superfly vardu Jungtinių Amerikos Valstijų soul muziko Curtis Mayfeld ir jo didžiausio hito "Superfly" garbei.

 

Daugiau informacijos :

http://www.superfly.fm/new/music/empfehlungderwoche/view/article/empfehlung-der-woche-note-lithuania.html

 


LR kultūros atašė Austrijoje ir Kroatijos Respublikai inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).