Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > „ISCM Pasaulio naujosios muzikos dienose“ Švedijoje skamba lietuvių kūryba
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-09-24

„ISCM Pasaulio naujosios muzikos dienose“ Švedijoje skamba lietuvių kūryba [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Kasmet keliaujantis per įvairiausias pasaulio šalis, „ISCM Pasaulio muzikos dienų 2009“ festivalis šiemet apsistojo Švedijoje. Rugsėjo 24 dieną prasidėjęs Visbyje (Visby) ir  vėliau persikelsiantis į Vaksjo (Växjö), spalio 1 - 4 dienomis pakvies į paskutiniuosius savo  koncertus Gotenburge (Gothenburg). Festivalio moto – „Listen to the World!“ – tiesiogiai siejasi su koncertų programų įvairove, nes viso renginio metu bus atlikta net 400 kūrinių iš  50 pasaulio šalių. Tarp jų pagrindinėje festivalio programoje rugsėjo 29 dieną Vaksjo katedroje, skambės ir lietuvių kompozitorės Justės Janulytės „Akvarelė“ mišriam chorui, sukurta 2007 metais, „Gaidos“ festivalio užsakymu. Ją atliks Danijos radijo choras „DR Vokalensemblet“, diriguojamas Fredriko Malmbergo. Šis jaunosios autorės kūrinys 2009 metais Paryžiuje vykusioje 56-ojoje Tarptautinėje kompozitorių tribūnoje jaunųjų kompozitorių kategorijoje buvo pripažintas geriausiu.

 

Šalia pagrindinės programos festivalyje numatyta ir kitų įdomių projektų. Į du iš jų – „ISCM Vargonų knygą 2009“ bei „ISCM Dainų knygą 2009“, kurių atlikėjai yra vietos mėgėjų chorai bei bažnyčių vargonininkai – buvo atrinkti Muzikos informacijos ir leidybos centro pasiūlyti lietuvių autorių kūriniai: Felikso Bajoro Preliudas vargonams (2001) bei Jūratės Baltramiejūnaitės Fuga „Dona Nobis Pacem“ tema mišriam chorui (2005). Pirmasis jų skambės rugsėjo 25 d. viduramžių laikus menančioje Bunge’ės bažnyčioje Gotlande, antrasis – 27 d. Visbio Švč. Marijos katedroje.

 

MILC inf.

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).