Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Algirdo Martinaičio ir Vidmanto Bartulio premjeros - „Vilniaus arsenalui“
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-09-30

Algirdo Martinaičio ir Vidmanto Bartulio premjeros - „Vilniaus arsenalui“ [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Spalio 4 d., 16 val., Taikomosios dailės muziejuje, kamerinis ansamblis „Vilniaus arsenalas“ pakvies į pirmąjį ciklo „Erdvės ir laiko menas vakar ir šiandien“ koncertą. Vakaro programoje numatytos dvi lietuvių autorių – Vidmanto Bartulio ir Algirdo Martinaičio – kūrinių premjeros, sukurtos specialiai šiam koncertui.

 

Vidmanto Bartulio „Pas de Trois“ fleitai, altui ir klavesinui (2009, premjera Vilniuje), anot paties kompozitoriaus – tai „elegantiškas, švelnus, šiek tiek impresionistinis „šokis“ trims muzikantams, kur aiškus „moteriškas“ lyderis – fleita...“.

 

Algirdas Martinaitis apie savo naująjį kūrinį „Traumselige Vigilie“ („Palaimingoji vigilija“) sopranui, fleitai, altui ir klavesinui R. M. Rilke’ės ir J. Bobrovskio tekstais (2009) pasakoja: „Ši vigilija – tai rilkiškas vakarinis budėjimas, į kurį įsiterpia bobrovskiški kreipiniai į paukščius: gegutę, šilovarnį, lakštingalą… O ir vėliau solistė išties „užgieda“ paukštiška gaida. Visa tai gali būti įvardijama kaip „kalbų sumaištis“ (confusio linguarum Umberto Eco), kūrinyje atsiranda nenuspėjama ekspresyvi įvairovė, kuri klausytojui neleidžia užmigti ir verčia jį budėti.“

 

 

Atlikėjai

„Vilniaus arsenalas“:

Laima Šulskutė (fleita)

Rolandas Romoslauskas (altas)

Sergejus Okruško (klavesinas)

Solistė Joana Gedmintaitė (sopranas)

 

Visą koncerto programą rasite čia.

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).