Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Festivalyje "Vilnius Jazz 2009" – užsienio sensacijos ir lietuviškos premjeros
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-10-15

Festivalyje "Vilnius Jazz 2009" – užsienio sensacijos ir lietuviškos premjeros [Džiazas]


Spalio 15-18 dienomis į sostinę jau 22-ąjį kartą sugrįžta festivalis „Vilnius Jazz 2009“.

 

Vienintelis Lietuvoje šiuolaikinio džiazo ir improvizacinės muzikos festivalis „Vilnius Jazz“ sunkmečio sąlygomis be nuolaidų savo programos kokybei ir apimčiai tęsia įdomiausios savo propaguojamo žanro tautiečių bei užsienio meistrų kūrybos pristatymą.

 

Šių metų festivalio programoje – intriguojantys modernaus džiazo pavyzdžiai iš Europos bei kitų žemynų, naujausi Vilniaus džiazo mokyklos atstovų kūrybiniai eksperimentai. „Vilnius Jazz“ scenoje muzikuos ryškiausi Olandijos, Vengrijos, Australijos, Kanados, Latvijos, Lietuvos šiuolaikinio džiazo kūrėjai ir kylančios Didžiosios Britanijos, Švedijos, Indonezijos improvizacinės muzikos žvaigždės.

 

Reikšmingą akcentą festivaliui dovanos nacionalinė programa Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009. Jos projektas „ARTscape“ šį mėnesį pristato šiuolaikinį Vengrijos meną, todėl šia proga festivalyje viešės vengrų džiazo korifėjus Istvanas Grencso su savo grupe „Grencso Realtime Collective“.

 

Japoniškų eksperimentų mėgėjai šiemet išgirs itin stiprius ir savitus šios šalies menininkus – Yoriyuki Haradą, Naoji Kondo, Kazuhisą Uchihashi ir Tenko, – muzikantus gerai žinomus ne tik Japonijos, bet ir JAV, Europos improvizacinės muzikos bendruomenėse.

 

Etapinių, pasieksiančių užsienio scenas premjerų pristatys Vilniaus džiazo meistrai. Pirmą kartą „Vilnius Jazz“ rengia bendrą projektą su Londono džiazo festivaliu. Šio projekto iniciatorius – nauja sensacinga britų grupė trioVD, dėl kurios šiandien konkuruoja įtakingiausi džiazo prodiuseriai. Britai su pasirodymo Vilniuje partneriais lietuviais – Liudu Mockūnu ir Marijumi Aleksa – pasirodys ir Londono džiazo festivalyje. Tai naujas „Vilnius Jazz“ žingsnis propaguojant lietuvių džiazą pasaulyje.

 

Tarptautinę kompaniją „Vilnius Jazz“ scenai subūrė ir Kęstutis Vaiginis, rengiantis šia proga europinį koncertų turą. O lietuviškas premjeras festivalyje užbaigs atgimusio džiazo korifėjų Vytauto Labučio, Eugenijaus Kanevičiaus ir Arkadijaus Gotesmano trio nauja programa.

 

Tradiciškai į „Vilnius Jazz“ sceną kils ir jauniausia šalies džiazo kūrėjų karta. Jau ketvirtus metus iš eilės dieninis festivalio koncertas sekmadienį bus skirtas džiazo konkurso „Vilnius Jazz Young Power“ finalui. „Grand Prix“ laimėtoją rinks ne tik konkurso žiuri, bet ir festivalio publika.

 

Šiemet jau šeštą kartą bus įteiktas UAB „A Cappella“ įsteigtas prizes už nuopelnus Lietuvos džiazo kultūrai.

 

„Tiketa“ kasose su moksleivio ar studento pažymėjimu galima už 80 litų įsigyti abonementą į visus penkis „Vilnius Jazz“ koncertus Rusų dramos teatre.

 

Festivalio inf.

 

Visa festivalio programa:

www.vilniusjazz.lt

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).