Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Lietuvos ansamblių tinklas prisistato su šiuolaikine muzika
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-10-23

Lietuvos ansamblių tinklas prisistato su šiuolaikine muzika [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Spalio 31 d., 21.30 val., Piano.lt salėje Vilniuje ir lapkričio 2 d. Vakarų Vokietijos Radijo (Westdeutscher Rundfunk) koncertų salėje Kiolne, lietuvių šiuolaikinės muzikos koncertais publikai prisistatys naujai įsikūrusi organizacija Lietuvos ansamblių tinklas (LAT). Kompozitoriaus ir dirigento Vykinto Baltako bei dirigento Mindaugo Piečaičio inicijuotos organizacijos dėmesio centre – šiuolaikinės muzikos atlikimo kultūra Lietuvoje. Anot Vykinto Baltako, LAT yra atviras drąsioms ir kūrybiškoms idėjoms, kompozitoriams bei atlikėjams, o vienas svarbiausių jo tikslų – suteikti šalies muzikams galimybę specializuotis šioje srityje. Tinklo įkūrėjai tikisi pagyvinti lietuviškos muzikos sklaidą ne vien sostinėje, bet ir kituose šalies miestuose, taip pat įgyvendinti jungtinius projektus ir propaguoti lietuvių autorių kūrybą užsienyje.

 

Vakaro metu skambėsiantys Broniaus Kutavičiaus, Osvaldo Balakausko, Nomedos Valančiūtės, Loretos Narvilaitės, Egidijos Medekšaitės ir Vykinto Baltako kūriniai, į šią programą buvo atrinkti siekiant koncerto vientisumo, tačiau neapsiribojant vienu laikotarpiu ar stiliumi. Buvo ieškoma vieningo visų šių kompozicijų elemento – to nacionalinio skambesio, kuris būtų aukščiau už kompozitorių naudojamą techniką ar skirtingų laikotarpių įtakas kompozitoriams. Jau klasikiniais tapę Kutavičiaus ar Balakausko kūriniai bus gretinami su Valančiūtės „mašinizmu“, Narvilaitės romantizmu ar Medekšaitės harmoniniu minimalizmu. Koncerte taip pat skambės dvi Lietuvoje retai atliekamo Vykinto Baltako kompozicijos.

 

Šis renginys yra iš Europos naujosios muzikos koncertų ciklo „ensembl[:E:]uropa“, kurį jau ketvirtus metus organizuoja Vakarų Vokietijos radijas (WDR). Lapkričio 2 d., 21:05-23:00 Lietuvos laiku, koncertą gyvai transliuos WDR 3-ioji programa, taip pat internete. Valandą prieš koncertą bus galima klausytis pokalbio su Vykintu Baltaku ir Svenu-Ingo Kochu.

 

 

Programa

Osvaldas Balakauskas. „Lietus Krokuvai“ smuikui ir fortepijonui (1991)

Egidija Medekšaitė. „Pančami“ styginių kvartetui ir elektronikai (2006)

Loreta Narvilaitė. „Tavo blakstienos paliečia mano prisiminimų lūpas“ obojui (2002)

Vykintas Baltakas. „Ri“ sopranui ir elektronikai (2007)

Nomeda Valančiūtė. „Narcizas“ dviem klavišiniams instrumentams (1986)

Sven-Ingo Koch. „Cantus“ altui, klarnetui ir fortepijonui (2009; kūrinys skambės tik Vokietijoje)

Vykintas Baltakas. „Pasaka“ fortepijonui ir įrašui (1997)

Bronius Kutavičius. „Du paukščiai girių ūksmėj“ sopranui, obojui, paruoštam fortepijonui ir įrašui (1978)

 

Atlikėjai

Lietuvos ansamblių tinklas

Daumantas Kirilauskas, fortepijonas

Aidas Puodžiukas, fortepijonas

Dainius Puodžiukas, smuikas

Ieva Sipaitytė, smuikas

Robertas Bliškevičius, altas

Rūta Bagurskienė, violončelė

Tomas Bieliauskas, obojus

Andrius Žiūra, klarnetas

Rita Balta, sopranas

Vykintas Baltakas, elektronika, meno vadovas

 

 

Parengta pagal LAT informaciją

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).