Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Broniaus Kutavičiaus muzika įgarsins nebyliojo kino šedevrą
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-10-29

Broniaus Kutavičiaus muzika įgarsins nebyliojo kino šedevrą [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lapkričio 5 d., 19 val., Nacionaliniame operos ir baleto
teatre įvyks kiek netradicinis šiai muzikinei erdvei renginys, kuriame susijungs kino menas ir muzika: žiūrovai išvys 1928 metų Carlo Theodoro Dreyerio nebyliojo kino juostą „Žanos d’Ark aistra“, kurią gyvai įgarsins Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (dirigentas – Donatas Katkus) ir specialiai šiam filmui sukurta kompozitoriaus Broniaus Kutavičiaus muzika.

 

Gražina Arlickaitė, Europos šalių kino forumo „Scanorama“ direktorė ir idėjos Vilniuje parodyti originalią filmo „Žanos d’Ark aistra“ versiją skambant Broniaus Kutavičiaus muzikai autorė, sako, kad renginys turėtų nustebinti net skeptiškiausią žiūrovą. Pasak jos,  šis filmas iki šiol yra geriausių pasaulio kino šedevrų šimtuke, todėl pasigalynėti su šia kino juosta buvo pakviestas kompozitorius Bronius Kutavičius, kurio patirtis kine ir teatre visiems žinoma.

 

Bronius Kutavičius muziką kino filmui kūrė daugiau nei metus. „Kurti muziką filmui buvo labai sudėtinga. Pagauti muzikos charakterį, ritmą, nuotaikas. Sulydyti į visumą. Neužmušti muzikos garsais vaizdo. Neprarasti sinchroniškumo – tai buvo didelė problema. Pagrindinė idėja – išvengti muzikoje eklektiškumo. Būsiu laimingas, jei man bus pavykę atkurti muzikoje Laiko dvasią, kuri savyje sujungia visus laikus“, – pasakoja kompozitorius.

 

MILC inf.

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).