Sekite naujienas:
English
LATGA-A | IAMIC 
 
   
  Titulinis > Folk / World / Country > Rolando Romoslausko jubiliejiniame vakare skambės lietuviškos premjeros
 
 
Mūsų adresas

NAUJIENOS

2009-11-10

Rolando Romoslausko jubiliejiniame vakare skambės lietuviškos premjeros [Klasikinė / Šiuolaikinė]


Lapkričio 15 d., 16 val., Taikomosios dailės muziejuje įvyks kamerinės muzikos koncertas, skirtas altininko Rolando Romoslausko 50-mečio sukakčiai paminėti. Tai jau paskutinysis vakaras iš šia progai dedikuotų trijų koncertų ciklo, kurio metu skambės kelios lietuviškų kūrinių premjeros altui ir fortepijonui (fortepijono partiją atliks ilgametis Rolando Romoslausko scenos partneris – pianistas Sergejus Okruško): Felikso Bajoro „Wefts“ (2009), Zitos Bružaitės „Aurora“ (2009) bei dvi dalys iš Teisučio Makačino kompozicijos „Iš paraštės“ (2009 metų versija). Atlikėjai interpretuos ir jau anksčiau sukurtą Algirdo Martinaičio kompoziciją „AmberLife provincijos melodija“(2004).

 

Jau tapo tradicija, jog kiekviename Rolando Romoslausko ir Sergejaus Okruško koncerte skamba lietuvių autorių muzikos premjeros: nuo 2001-ųjų atlikėjai kone kasmet inicijavo po naują kūrinį altui ir fortepijonui. Visi lapkričio 15-osios vakarą skambėsiantys lietuviški opusai taip pat atsirado šio dueto iniciatyva.

 

 

PROGRAMA

I dalis

Robert Schumann. Adagio ir Allegro, op. 70, altui ir fortepijonui

George Enescu. Koncertinė pjesė altui ir fortepijonui

Astor Piazzolla. Tango „Café“

Astor Piazzolla. Tango „Nightclub“

 

II dalis

Feliksas Bajoras. „Wefts“ altui ir fortepijonui (2009, premjera)          

Zita Bružaitė. „Aurora“ altui ir fortepijonui (2009, premjera)

Algirdas Martinaitis. „AmberLife provincijos melodijos“ altui ir fortepijonui (2004)

Teisutis Makačinas. Dvi dalys „Iš paraštės“ altui ir fortepijonui (2009 m. versija, premjera)

 

MILC inf.

 

 

 

© Muzikos informacijos ir leidybos centras, A. Mickevičiaus 29, 08117 Vilnius, tel: (8 5) 272 69 86. Siųskite klausimus / komentarus adresu info@mic.lt
Visos tekstų, nuotraukų, logotipų, muzikos, iliustracijų teisės yra saugomos įstatymų. Medžiagą galima naudoti autorių ir atlikėjų reklamos tikslais, tačiau būtina minėti autorių ir šaltinį, jei jie yra žinomi. Jei tokių nuorodų nėra, šaltinis yra Muzikos informacijos ir leidybos centras (MILC).